Twitter experimenteert met mute-functie op iOS

Rutger Otto
2 mei 2014, 21:59
2 min leestijd
Twitter experimenteert met mute-functie op iOS

Wordt het straks rustiger in je Twitter-tijdlijn? Het sociale netwerk test een optie waarmee je tweets van bepaalde mensen kunt uitzetten. Gebruikers wensten al lange tijd om deze mute-functie.

Lees verder na de advertentie.

twitter mute klein

Een aantal van de gebruikers van de officiële Twitter-app op iOS kunnen sinds kort gebruik maken van de mute-functie. Daarmee kun je zorgen dat je geen tweets meer van een persoon hoeft te lezen, zonder diegene te blokkeren. Een soort stiekeme unfollow zonder dat de ander er vanaf weet dus.

Met de mute-functie kun je tweets vanaf de gebruikerspagina uitschakelen. Op die manier komen hun berichten niet meer in je tijdlijn. Ook retweets van hun tweets verschijnen niet. Deze mute-functie is wezenlijk anders dan blokkeren of een unfollow, op elk moment kun je de mute weer ongedaan maken. De gebruiker in kwestie merkt daar niets van.

Gebruikers van de officiële Twitter app kijken al lang uit naar zo’n functie. Voor mensen die je in het dagelijks leven goed kent, maar die bijvoorbeeld te veel of oninteressant tweeten, komt deze mute-functie van pas. In Twitter apps van andere partijen is zo’n functie vaak al aanwezig.

Mute-functie in andere Twitter apps

In Tweetdeck, één van de populairste cliënten die sinds 2011 in handen is van Twitter, is muten populair. Ook andere apps als Tweetbot staan toe dat je tweets van anderen uitzet voor een bepaalde tijd. Tweetbot gaat overigens verder dan Twitter: daarmee kun je ook hele apps muten, zodat je bijvoorbeeld geen check-ins van Foursquare meer voorbij ziet komen.

Nog niet iedereen heeft toegang tot de mute-functie. Twitter test de functie waarschijnlijk eerst onder een select aantal Twitteraars, voordat iedereen er gebruik van kan maken. Het sociale netwerk introduceert op die manier vaker nieuwe functies, zoals de nieuwe profielpagina die desktopgebruikers sinds kort kunnen instellen.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu