Twitter trekt stekker uit mislukte muziekdienst Twitter Music

Wouter Nijsen
22 maart 2014, 12:16
1 min leestijd
Twitter trekt stekker uit mislukte muziekdienst Twitter Music

Twitter heeft definitief de stekker getrokken uit Twitter Music, de muziekapp van de sociale dienst. De applicatie is verwijderd uit App Store en zal na 18 april niet meer opstarten. De muziekdienst was sinds augustus beschikbaar in Nederland en België.

Lees verder na de advertentie.

De app werd gefaseerd gelanceerd. Eerst in de Verenigde Staten en Canada, daarna kwam Europa aan de beurt. Twitter Music kende een vliegende start, maar zakte al snel weg in het moeras der vergetelheid.

Twitter Music

Er werden regelmatig nog updates uitgebracht door Twitter, maar die konden niet zorgen voor een hogere notering in de ranglijsten. De app was op een gegeven moment zo ver weggezakt, dat het nagenoeg onvindbaar was in de App Store.

Met Twitter Music konden gebruikers nieuwe muziek ontdekken aan de hand van de volgers op Twitter. De app beveelde je artiesten aan die vaak door Twitter-gebruikers werd gedraaid. Van elk nummer kon je maximaal een minuutje beluisteren, die afkomstig was van iTunes, Spotify of Rdio.

Twitter Music: weinig toegevoegde waarde

twitter music

Als het nummer in goede aarde viel, kon je deze toevoegen aan je Spotify-afspeellijst of aanschaffen via iTunes. De naadloze integratie met deze programma’s werkte goed, maar gebruikers zagen er weinig toegevoegde waarde in. Alle functies die Twitter Music bevatte, zouden namelijk ook in Spotify te vinden zijn, zoals welke muziek ‘hot’ is op Twitter.

Ondanks het mislukte project, gaat Twitter niet zomaar stoppen met zijn muziekactiviteiten. De sociale dienst wil blijven experimenteren met gegevens van muziekactiviteiten die dagelijks op Twitter te zien zijn.

Lees meer over Twitter

Twitter is een populair sociaal netwerk waar gebruikers tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, naar elkaar kunnen sturen.

X

X Corp.

Gratis via App Store

X
X
X
X
X
X
X
X
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu