Twitter Music maakt koppeling met Rdio

Roel van Hout
15 september 2013, 14:38
1 min leestijd
Twitter Music maakt koppeling met Rdio

Rdio, één van de vele muziekstreamingdiensten voor je iPhone, heeft de handen ineengeslagen met Twitter Music.

Een slimme zet van Twitter: de eigen muziekstreamingdienst Twitter Music kende een vliegende start, maar zakte al snel weg in het moeras der vergetelheid. Er werden sindsdien nog updates uitgebracht door Twitter, maar bovenaan de ranglijsten was de app niet meer terug te vinden.

twitter music

Vanaf nu is het echter mogelijk om via Rdio muzieklijsten uit Twitter Music te beluisteren. Een slimme zet van Twitter, want Rdio kent een trouwe userbase die ongetwijfeld van deze mogelijkheid gebruik gaat maken.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Music in Rdio wordt voortdurend bijgewerkt

Door Twitter #music op te zoeken in Rdio, kun je voortaan niet minder dan 15 lijsten met muziek beluisteren. Omdat de lijsten voortdurend worden bijgewerkt, zul je daardoor constant worden voorzien van nieuwe muziek die op dat moment trending is op Twitter.

De lijsten bevatten 140 nummers, en lopen qua genre uiteen van folk en country tot metal, elektronisch en alternatief. Kortom, voldoende luisterplezier.

De vraag is wel wat de gevolgen voor de eigen Twitter Music app zullen zijn, maar wellicht dat Twitter zich er al bij heeft neergelegd dat die voorlopig niet enorm populair zal worden. Met de aankomende introductie van iTunes Radio zal Twitter Music sowieso bij weinig iPhone-gebruikers de voorkeur krijgen.

Rdio is gratis te downloaden in de App Store!

Categorieën: Diensten, Sociaal netwerken
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's