De 3 beste alternatieve Twitter-apps voor de Mac

Lars Paijmans
19 maart 2018, 12:59
2 min leestijd
De 3 beste alternatieve Twitter-apps voor de Mac

Twitter maakte vorige week een einde aan zijn officiële Mac-app. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve Twitter-apps om te installeren. We zetten onze favorieten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Drie alternatieve Twitter Mac-apps

Twitter maakte een opvallende beslissing: het bedrijf heeft op 16 maart de Mac-app van het sociale netwerk offline gehaald. In plaats daarvan hoopt Twitter dat gebruikers weer de website gaan gebruiken om tweets te plaatsen en te lezen. Wat ons betreft is een goede Twitter-app echter een stuk gemakkelijker in gebruik. Gelukkig maar dat er naast Twitters eigen Mac-app nog genoeg alternatieven in de App Store staan.

1. Twitterific 5 (8,99 euro)

Na het nieuws dat Twitter de stekker uit de Mac-app trekt, besloot Twitterific zijn prijs direct te verlagen. Een mooie kans, want dit is een fijne app die zo min mogelijk in de weg wil zitten. Het is in het begin misschien even wennen aan het minimalistische ontwerp, al ben je in de instellingen wel vrij om het thema, het font en het formaat van het font aan te passen. Als je ook de iPhone-app van Twitterific gebruikt, worden de twee tijdlijnen gesynchroniseerd. Hierdoor kun je op je iPhone stoppen met het lezen van je tijdlijn, en op je Mac meteen verder gaan waar je was gebleven.

Download Twitterific 5 in de App Store (8,99 euro)

Twitterrific: Tweet Your Way

The Iconfactory

€ 8,99 via App Store
Twitter Mac-apps

2. Tweetdeck (gratis)

Ben je op zoek naar een gratis alternatief, dan is Tweetdeck de beste keuze. Deze app werd een aantal jaar geleden door Twitter overgenomen, en past hierdoor het beste bij de manier waarop de huidige Twitter-app voor macOS werkt. In de app schakel je gemakkelijk tussen meerdere accounts, kun je zelf extra kolommen aanmaken en is er een fijn nachtthema beschikbaar. Het enige nadeel van Tweetdeck is dat hij sinds macOS High Sierra meerdere malen per dag vastloopt. Laten we dus hopen dat een update dit snel oplost.

Download Tweetdeck in de App Store (gratis)

TweetDeck by Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

3. Tweetbot (10,99 euro)

De favoriete app van veel fanatieke Twitter-gebruikers. Net als de bijbehorende iOS-app is Tweetbot niet de goedkoopste app, maar zijn de opties wel erg uitgebreid. Het design is strak en fris, en de app heeft door de jaren heen wat handige eigen functies bedacht en toegevoegd. Ook Tweetbot is aardig voor je ogen en heeft een fijne nachtmodus. Als Twitter nieuwe functies doorvoert (zoals polls en livestreams) is Tweetbot altijd een van de eerste apps die deze ook toevoegt.

Download Tweetbot in de App Store (10,99 euro)

Tweetbot 2 for Twitter

Tapbots

€ 10,99 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's