Samenwerking Twitter en Foursquare nu zichtbaar met locatiefeed

Erwin Vogelaar
24 juni 2016, 19:25
1 min leestijd
Samenwerking Twitter en Foursquare nu zichtbaar met locatiefeed
X

X

Gratis

Reviewscore

8

Twitter rolt een nieuwe functie uit naar de officiële Twitter-app voor iPhone en iPad. Je kunt nu tweets vinden gebaseerd op locatie.

Lees verder na de advertentie.

Twitter locatiefeed

Stilletjes rolt Twitter een nieuwe functie uit naar de Twitter-app voor iPhone en iPad. In samenwerking met Foursquare is het met deze functie mogelijk om tweets te vinden gebaseerd op locatie. Door meer de nadruk op locaties te leggen, hoopt Twitter dat gebruikers vaker gaan tweeten als ze ergens zijn. Tevens is het voor Twitter handig om zo meer gerichte advertenties uit te sturen.

Twitter locatiefeed

De samenwerking tussen Twitter en Foursquare zat er al een tijdje aan te komen. De interesse in locatietweets ontstond na de onrust in Ferguson. In 2014 werd aangekondigd dat de twee partijen een deal zouden sluiten en een jaar later was die deal officieel. Nu pas komt de functie naar de app. Foursquare levert de middelen voor de exacte locatiebepaling en in ruil daarvoor wordt het Foursquare-merk duidelijk in de Twitter-app getoond, wordt er naar Foursquare gelinkt en kan Foursquare op deze manier zijn eigen database verbeteren.

De functie werkt door op een specifieke locatie te drukken, zoals een stadium, kantoor of een hele stad. Vervolgens word je naar een nieuwe feed gestuurd, met een kaart bovenin beeld en daaronder alle tweets die aan de locatie zijn verbonden. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om via de zoekfunctie naar een bepaalde locatie te zoeken, maar dat is ongetwijfeld de volgende stap voor de app.

Twitter downloaden

De nieuwe functie wordt nu uitgerold, dus mogelijk is het nog niet beschikbaar in jouw versie van de app. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt staan. Dit kan door de app via onderstaande link te downloaden.

X

X Corp.

Gratis via App Store
Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu