Twitter lanceert iPhone app Vine als micro-videodienst

Redactie
28 januari 2013, 7:28
1 min leestijd
Twitter lanceert iPhone app Vine als micro-videodienst

Twitter heeft als micro-blogdienst een leuke nieuwe app voor de iPhone ontwikkeld. De applicatie Vine maakt het als micro-videodienst namelijk mogelijk om korte momenten uit je leven in beeld met anderen te delen.

Korte filmpjes

app-vine-iphoneMet de Vine app op je iPhone kun je korte filmpjes maken met een lengte van zes seconden. Je kunt meerdere shots maken om zo een korte video te maken. Het is heel simpel om van de app gebruik te maken, want je hoeft alleen het scherm maar aan te raken om een filmpje op te nemen. Zodra je de vinger weer van het scherm afhaalt, zal de filmopname automatisch stoppen. Druk je weer op het scherm, dan ontstaat er weer een shot en zo kom je uiteindelijk tot een heel kort filmpje.

Video delen

De applicatie Vine heeft ongeveer eenzelfde opzet als die van Instagram met als verschil dat het bij deze micro-videodienst dus om filmpjes gaat. Je kunt met je profiel van Twitter inloggen, waarna er een afzonderlijk Vine profiel aangemaakt wordt. Daar worden de korte filmmomenten op bewaard. Uiteraard kun je elke opname delen met de rest van de wereld via Twitter of met je vrienden op Facebook. De microdienst is geïntegreerd in Twitter. Je filmpje kan namelijk meteen in een tweet op de site vertoond worden.

Lees verder na de advertentie.

De Vine app is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

Gratis via App Store
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera

Spotlights: Twitter, Vine

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's