De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Twitter experimenteert met ‘views’ in Twitter iOS

Wouter Nijsen
23 maart 2014, 13:23
1 min leestijd
Twitter experimenteert met ‘views’ in Twitter iOS

Twitter is aan het experimenteren met een nieuwe functie voor de iOS-app. Een aantal gebruikers kan voortaan zien hoe vaak een gepubliceerde tweet is gelezen door volgers. Op de uitgelekte screenshot kunnen we de nieuwe informatie vlak onder het geplaatste bericht zien.

Lees verder na de advertentie.

De beelden zijn afkomstig van The Verge. Het lijkt aannemelijk dat het sociale netwerk de nieuwe cijfers voor iedereen beschikbaar wil maken. Mogelijk wil Twitter hiermee zijn gebruikers stimuleren om in het vervolg nog meer te gaan tweeten.

We kunnen ons voorstellen dat je minder zin krijgt om iets te plaatsen als er toch niet op gereageerd wordt. Krijg je echter te zien dat je tweet door veel gebruikers is opgepakt, kan dat zomaar een pleister op de wonde zijn.

Twijfels over nieuwe functie Twitter iOS

twitter ios

De Twitter-gebruiker waarbij de nieuwe functie getest wordt, vertelt echter aan The Verge dat ze wordt ontmoedigd om te tweeten. Heel veel views krijgen haar berichten niet, ontdekte ze. “Het geeft me voortaan een soort van angst. Zo van, oh die tweet stelde niets voor. Het kreeg nul views”, citeert de techsite.

Twitter vierde onlangs zijn achtste verjaardag met het lanceren van de ‘first tweets’ website, waarbij gebruikers de eerste tweets van alle twitteraars kunnen opvragen. Toch is het niet alleen maar goed nieuws. Dit weekend trok Twitter de stekker uit Twitter Music, de muziekdienst die nooit in de aandacht is gekomen.

Lees meer over Twitter

Twitter is een populair sociaal netwerk waar gebruikers tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, naar elkaar kunnen sturen.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu