iOS-app Twitter laat je maximaal tien twitteraars taggen in een bericht

Wouter Nijsen
27 maart 2014, 8:47
1 min leestijd
iOS-app Twitter laat je maximaal tien twitteraars taggen in een bericht

Twitter heeft zijn iOS-app een aantal belangrijke nieuwe functies gegeven. Gebruikers van de sociale dienst kunnen voortaan uit meerdere opties kiezen wanneer zij een foto willen uploaden. Opties waar Facebook al jaren gebruik van maakt.

Lees verder na de advertentie.

twitter ios app

De grote Twitter iOS update brengt twee toevoegingen: het taggen van volgers in je foto’s en het delen van meerdere foto’s in één bericht. Deze functies zijn al enige tijd beschikbaar op zowel de app als de website van Facebook.

Je kunt maximaal tien twitteraars taggen in een bericht. Dit gaat niet ten koste van het aantal tekens dat je mag gebruiken voor een tweet. Als je zelf door iemand bent getagt in een foto, krijg je daarvan een notificiatie vergelijkbaar als dat je genoemd wordt in een tweet.

Foto’s worden socialer in Twitter iOS app

twitter ios app

Deze notificiaties kun je zelf aanpassen in de instellingenmenu van de applicatie. Ook kun je nu tot wel vier foto’s in een individuele tweet stoppen. Die foto’s worden dan in een soort collage vertoond. Je drukt simpelweg op de preview van de foto en je kunt met je vingers de foto’s eigenhandig slepen.

Twitter is de laatste tijd veel aan het experimenteren met zijn iOS-app. Eerder deze week rolde het al voor een select aantal gebruikers een functie uit waarmee je kunt zien hoe vaak je berichten zijn gelezen. Die optie is op Twitter iOS nog niet voor iedereen beschikbaar.

Twitter iOS app update downloaden

Twitter is een populair sociaal netwerk waar gebruikers tweets, korte berichten van maximaal 140 tekens, naar elkaar kunnen sturen. De Twitter iOS update is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store en werkt met iOS 6.0 of nieuwer.

Lees meer over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu