Twitter-app laat je straks groepsgesprekken voeren en video’s delen
Gijs Ettes

De Twitter-app voor iOS krijgt op korte termijn de optie om privégroepsgesprekken in de app te voeren. Ook wordt het mogelijk om gemakkelijk video’s te delen.

Twitter groepschats voeren

Andere berichten-apps als WhatsApp en Facebook bieden al langer de optie om groepsgesprekken te voeren, en dit wordt dus ook mogelijk in de Twitter-app. Het wordt straks mogelijk om via DM gesprekken met meerdere gebruikers te starten. Wanneer je aan één van die Twitter-groepen wordt toegevoegd, krijg je een melding. Er geldt binnen deze privégesprekken nog steeds een limiet van 140 tekens.

De optie om Twitter groepschats te voeren, wordt momenteel stapsgewijs uitgerold. Daardoor kan het zijn dan nog niet alle gebruikers tegelijkertijd erover kunnen schikken.

Naast groepsgesprekken kun je straks overigens ook video’s delen via de Twitter-app. Je kunt filmpjes van maximaal 30 seconden en een grootte van 15MB kiezen om te uploaden en delen. Fijne bijkomstigheid is dat gedeelde video’s – in tegenstelling tot Facebook – niet automatisch afspelen als je door je timeline scrolt. Dat scheelt een hoop irritatie en verspilde MB’s.

 Twitter groepschats

Twitter-app downloaden

Via de link hieronder kun je de huidige versie van Twitter downloaden. De nieuwe functies worden op korte termijn verwacht.

Twitter

Twitter, Inc.

9 (1224 reviews)
Gratis via App Store

Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter

Het laatste nieuws over Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.