Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Twitter introduceert zoekknop voor gifjes in iOS-app

Wouter Nijsen
17 februari 2016, 19:12
2 min leestijd
Twitter introduceert zoekknop voor gifjes in iOS-app
Twitter

Twitter

Gratis

Reviewscore

9

Twitter heeft een knop aan zijn iOS-app toegevoegd waarmee gebruikers naar gifjes kunnen zoeken. Zo wordt het delen van bewegende beelden makkelijker gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Twitter gifjes knop

Gifjes zijn populair op Twitter. Het afgelopen jaar werden er zo’n 100 miljoen van op het sociale netwerk gedeeld. Het leuke van gifjes is dat ze geschreven tweets kunnen vervangen met bewegende plaatjes. Dat is nu simpeler gemaakt, doordat Twitter een knop heeft toegevoegd om naar gif-bestanden te zoeken. Hiervoor werkt het sociale netwerk samen met de bekende websites Giphy en Riffsy. De komende weken wordt de knop bij alle gebruikers beschikbaar.

Twitter gifjes knop

Wanneer je een tweet of een privébericht opstelt, zie je onderin een nieuw knopje in beeld. Die staat naast de knoppen om een foto toe te voegen of een poll te starten. Druk je erop, dan verschijnt bovenin een zoekbalk met daaronder de gevonden resultaten. Ook kun je ervoor kiezen om specifieke categorieën met gifjes te bekijken. Met één druk op het scherm zie je zo de populairste kattengifjes of andere plaatjes om naar je vrienden te sturen.

Meer over Twitter

Begin deze maand begon Twitter met het testen van de zoekknop. Toen was het nog onduidelijk wie Twitter als partner voor gifjes zou kiezen, maar dat zijn dus Giphy en Riffsy geworden. Eerstgenoemde is een logische keuze, omdat de website al ondersteuning voor gifjes biedt bij andere populaire diensten als Telegram, Facebook Messenger en Slack. Telegram laat gebruikers ook bij berichten zelf een gifje kiezen.

Het is onduidelijk of de Twitter gifjes knop op afstand wordt geactiveerd, of dat een update voor de iOS-app wordt uitgebracht. Het is sowieso verstandig om de laatste versie van de app geïnstalleerd te hebben. Via onderstaande link kun je Twitter downloaden, waarbij je over 60,6MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of nieuwer dient te beschikken.

Twitter

X Corp.

Gratis via App Store
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu