Twitter gaat mogelijk eigen muziekontdekkings-app voor iPhone lanceren
Wouter Nijsen

Twitter bekijkt de mogelijkheden om een eigen muziekontdekkingsdienst voor de iPhone uit te brengen die nog deze maand gelanceerd kan worden. De sociale netwerkwebsite zou de door hen reeds overgenomen muziekontdekkingsdienst We Are Hunted naar Twitter Music willen omdopen.

De nieuwe muziekdienst zou Twittergebruikers suggesties geven op basis van degenen die ze op het sociale netwerk van 140 tekens volgen. Daarnaast is het waarschijnlijk dat Twitter Music met Soundcloud wordt geïntegreerd en de naam van Twitter gaat dragen – in tegenstelling tot de video-app Vine die eveneens door het sociale netwerk in de markt is gezet.

Twitter Music: gebaseerd op je eigen smaak

Twitter Music biedt suggesties voor artiesten en nummers aan, gebaseerd op verschillende signalen die aan jouw persoonlijkheid zijn gekoppeld. De muziek wordt via Soundcloud naar je iPhone gestreamed en kan worden beïnvloed door hashtags als #NowPlaying of de wekelijke Last.FM-charts. Laatstgenoemden geven een beeld van wat er die dag of week populair was.

De app van de muziekontdekkingsdienst zou vier tabbladen hebben die bestaan uit suggested, #NowPlaying, popular en emerging, om respectievelijk muzieksuggesties te geven, laat zien wat anderen aan het luisteren zijn, een overzicht van de meest populaire artiesten en nummers te geven en laatstgenoemde laat zien welke artiesten er elk moment kunnen doorbreken.

Twitter heeft nog niet op het gerucht gereageerd.

Via: 9To5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.