Twitter voor Mac geüpdatet met gifs en nieuw design
Erwin Vogelaar

De officiële Twitter-app voor Mac heeft eindelijk een update gekregen, met onder andere een nieuw design en ondersteuning voor gifs. Gifs!

Twitter voor Mac update

De officiële Twitter-app voor Mac is toe aan een nieuwe grote update met versie 4.0. Wat is er nieuw? Een licht verbeterd design en ondersteuning voor Twitter-functies die via de website al langer beschikbaar zijn. Zo kun je vanaf nu video’s en gifs afspelen direct vanuit je Twitter-feed. Kattenfilmpjes en kattengifs voor iedereen! Ook is er ondersteuning voor groepsberichten in de privéberichten toegevoegd.

Daarnaast is het mogelijk om bij het retweeten zelf een reactie toe te voegen. Je citeert hiermee de originele tweet in een kader waardoor je zelf nog alle ruimte krijgt om een eigen bericht te schrijven. De nieuwe versie van Twitter voegt ook een nieuw design met vernieuwde knoppen toe en een Dark Theme als je de witte achtergrond wat te fel vindt. Als laatste is er nog een nieuwe Today Center-widget waarmee je Twitter Highlights op je desktop krijgt.

De update heeft nog niet alles wat we hadden gehoopt. Zo is er nog geen ondersteuning voor split-screen in El Capitan. Ook kan de app nog niet als volledige scherm getoond worden. Twitter is echter berucht om het traag updaten van de Mac-app, maar hopelijk komt de volgende update een stukje sneller.

Twitter downloaden

Twitter voor Mac downloaden kan in de Mac App Store door te klikken op de link hier onder. De app vraagt om een kleine 5,5MB vrije ruimte. Je hebt minimaal OS X 10.10 nodig om Twitter te gebruiken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.