Twitter 6.0: nieuw ontwerp en privé foto’s delen
Roel van Hout

Bij Twitter volgen de updates elkaar steeds sneller op, waardoor we enkele maanden na de vorige update alweer toe zijn aan Twitter 6.0, dat een nieuw ontwerp en de optie om privé foto’s te delen met zich meebrengt.

Twitter 6.0Waarom ze bij Twitter zo hard aan de eigen app knutselen kan te maken hebben met het feit dat er steeds meer goede (betaalde) apps van derden zijn (zoals Tweetbot, Twitterrific en Tweetly, dat deze week verscheen). De app van Twitter was en is dan wel gratis, waardoor Twitter er niet direct geld mee verdient, maar het voelt ongetwijfeld een beetje oneerlijk dat derden veel geld verdienen aan een dienst die niet van hen is.

De ondersteuning voor de Twitter app is hierdoor in ieder geval prima. Twitter 6.0 brengt een nieuw, nog strakker ontwerp met zich mee. Mooi, maar de vernieuwingen zijn niet baanbrekend te noemen.

Twitter 6.0: privé foto’s delen

Wat wel volledig nieuw is, én exclusief voor de Twitter app, is dat je vanaf nu privé foto’s kunt delen, via DM (direct message). Voorheen moest je daarbij de foto ergens anders opslaan en de link in het bericht plakken, maar vanaf nu deel je de foto direct in een direct bericht. Voelt toch wat meer privé, zo.

Alleen de eigen apps staan dit toe: als je probeert in een app als Twitterrific een foto te openen, krijg je een foutmelding. Bovendien geeft Twitter anderen geen inzicht in de programmatuur hiervoor, dus zal het ook echt beperkt blijven tot de eigen app. Twitter 6.0 is nu gratis te downloaden in de App Store!

Twitter

Twitter, Inc.

7 (3 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.