Twitter fixt eindelijk de quote-knop in de iOS-app

Rutger Otto
7 april 2015, 10:50
2 min leestijd
Twitter fixt eindelijk de quote-knop in de iOS-app

Het retweeten van berichten op Twitter is een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Vanaf nu wordt een retweet als ingebakken bericht getoond, waardoor er meer ruimte overblijft voor commentaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw tweets citeren

Twitter heeft de iOS-app stilletjes geüpdatet, waarna het citeren van een tweet veel beter wordt. Wil je nu een bericht van iemand anders citeren, dan wordt het bericht als embedded-post in beeld gebracht. Daarmee linkje als het ware naar de tweet, waardoor er veel meer tekens overblijven om hem nog van eigen commentaar te voorzien.

Voorheen was het zo dat als je een tweet citeerde, je de platte tekst van het bericht met de naam van de afzender kreeg. Daardoor nam citeren enorm veel plek in, waardoor gebruikers genoodzaakt werden om tweets in te korten om er eigen commentaar aan toe te voegen. Dat is nu verholpen. Door een tweet te citeren (wat ook op de webversie in de browser van je computer mogelijk is) hou je standaard 116 tekens over.

Verbetering in Twitter

Door deze verandering door te voeren, komt Twitter gebruikers tegemoet die over de citeer-functie van de dienst klaagden. Volgens hen miste de quote-knop zijn doel omdat er geen ruimte overbleef voor eigen input. In de quotes worden ook bijgevoegde afbeeldingen, filmpjes en gifjes meegenomen, wat de functie eveneens verbetert. Dankzij de vernieuwing hoopt Twitter dat er meer interactie komt tussen gebruikers.

Twitter is de laatste tijd bezig om meer veranderingen toe te passen in de tijdlijn van gebruikers. Zo introduceerde de dienst vorig jaar een functie waarmee tweets die je als favoriet bestempelt, ook in het overzicht van jouw volgers terecht kunnen komen. De vernieuwing van de Twitter quote-knop is uitgerold onder gebruikers van de officiële Twitter-app voor iOS.

Lees meer nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu