Tweetbot-variant voor App.net heet Netbot
Redactie

Tapbots heeft een app uitgebracht voor de opkomende dienst App.net. De app lijkt erg veel op de applicatie waarmee Tapbots bekendheid kreeg: Tweetbot. Het verschil is vooral dat Netbot werkt met App.net.

App.net is een nieuw social media welke goed te vergelijken is met Twitter. Op App.net kun je berichten plaatsen met een maximum van 256 tekens en kun je andere gebruikers volgen. Het grote verschil tussen beide is voor ontwikkelaars en indirect dan voor gebruikers aangezien veel mensen een app op hun smartphone gebruiken die door een third-party developer is gemaakt.
Twitter schermt zich steeds meer af van ontwikkelaars waar App.net ze juist met open armen verwelkomt. Op die manier worden er steeds minder apps gemaakt voor Twitter en gaan ontwikkelaars over op een platform waar nog wel iets te verdienen valt.

Twitter is op dit moment nog wel veel aantrekkelijker voor gebruikers. Dit omdat veel van hun vrienden alleen op Twitter zitten en ze op App.net dus weinig mensen kunnen volgen. Daarnaast kost App.net geld. Waar Twitter geld verdient met gesponsorde tweets en jouw gegevens, vraagt App.net abonnementsgeld.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.