TweetBot krijgt ondersteuning voor nieuwe retweet-knop

In de nieuwe update voor Tweetbot krijgt de fijne Twitter-app ondersteuning voor de nieuwe ‘Quote tweet’-functie die eerder al in de officiële app van Twitter werd uitgerold.

Tweetbot retweet-functie

tweetbot retweet
De nieuwe retweet functie van Twitter is nu ook beschikbaar voor versie 3.6 van Tweetbot 3 voor iOS. Je kan nu met de app anderen retweeten en er zelf tekst aan toevoegt, zonder je druk te hoeven maken over een beschikbaar aantal tekens, omdat je er als het ware naar linkt.

Dankzij de nieuwe citeer-functie van Twitter wordt de tweet van een ander altijd mooi ingesloten in een rechthoekig vlak, waarin de foto van de originele schrijver, de gebruikersnaam, de tweet en eventuele plaatjes in worden meegenomen. Hierdoor heb je ook standaard nog 116 tekens over om zelf commentaar aan de retweet toe te voegen. In de meeste gevallen is dat meer dan genoeg.

Eerder al in de Twitter-app

Begin april werd deze nieuwe functie al uitgerold in de officiële Twitter-app. Hiermee kwam het gebruikers tegemoet die klaagden dat er weinig ruimte overbleef voor eigen input bij retweets. Dankzij de vernieuwing hoopte Twitter dat er meer interactie komt tussen gebruikers en dat retweeten weer meer nut heeft.


De nieuwe manier van retweeten in Tweetbot, is in te stellen door ‘Standaard Quote’ te activeren in de Quote Format-instellingen. Daar kun je overigens ook kiezen voor andere, traditionele varianten van tweets quoten. Zo maakt de app het mogelijk om een tweet te kopiëren, commentaar voor een volledige retweet te schrijven of om “via @gebruiker” in te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tweetbot 3 downloaden

Tweetbot is een prettige Twitter-app die voor 4,99 euro uit de App Store te downloaden is. Je hebt daarvoor iOS 8 of nieuwer nodig, evenals 7,3MB aan vrije opslagruimte.


Lees meer over Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.