Tweetbot 3 review: macOS’ beste Twitter-app verbetert design en meer

Lars Paijmans
16 mei 2018, 15:01
3 min leestijd
Tweetbot 3 review: macOS’ beste Twitter-app verbetert design en meer
Tweetbot 3 for Twitter

Tweetbot 3 for Twitter

€ 9,99

Reviewscore

8

De favoriete Twitter-app van veel fanatieke Twitteraars is compleet vernieuwd. Tweetbot 3 is een betaalde update, maar is hij de moeite waard? Wij hebben de app getest.

Lees verder na de advertentie.

Tweetbot 3 review

Nu Twitter zijn officiële Mac-app heeft stopgezet, zijn Twitter-gebruikers overgeleverd aan apps van derden om vanaf hun desktop tweets te lezen en te plaatsen. Gelukkig maar dat Tweetbot op zowel iOS en macOS het beste alternatief is voor Twitters eigen apps, en met Tweetbot 3 voor de Mac weer een mooie stap voorwaarts zet.

Tweetbot 3 review

In vergelijking met Tweetbot 2 is er niet eens zo gek veel veranderd. De belangrijkste grafische verbetering is de nieuwe Dark Mode die de achtergrond van de tweets in het zwart hult. Handig als je in de avonduren door je tijdlijn heen bladert. Het design heeft daarnaast vooral een subtiele opknapbeurt gekregen, met tal van kleinere verbeteringen. Zo heeft iedere tweet op je tijdlijn nu knoppen om snel te reageren, te liken, retweeten of het profiel te bekijken.

Video- en gif-previews

Ook zijn afbeeldingen en video’s groter dan voorheen, zodat je ze beter ziet maar helaas ook minder tweets tegelijk op je scherm kan bekijken. Een belangrijke reden hiervoor is de introductie van video-previews. Voortaan hoef je niet meer op een link te klikken als iemand een gif of video plaatst.

Je beweegt simpelweg met je cursor over het plaatje om hem te laten bewegen. Een klein ‘gif’ of camera-icoontje in de onderhoek laat zien met wat voor media je te maken hebt. Een welkome toevoeging, die het gebruik van Tweetbot weer net wat gemakkelijker maakt.

Ook is het schakelen tussen verschillende tijdlijnen, lijsten en notificatieschermen versimpeld. Hier kun je nu bovendien een tijdlijn aan toevoegen die alleen tweets met specifieke woorden toont. Handig als je honderden accounts volgt en soms alleen behoefte hebt aan berichten over een specifiek onderwerp.

Onlangs maakte Twitter bekend dat een aantal functies vanaf volgende maand minder goed of niet meer werken in apps van derden. Dat zorgde voor veel ophef, en de terechte vraag van gebruikers of het nog wel slim is om apps als Tweetbot aan te schaffen. Deze ingrijpende veranderingen zijn nu uitgesteld door Twitter, en Tweetbot-ontwikkelaar Tapbot zegt zich daarnaast weinig zorgen te maken. De kans is groot dat de app het gewoon blijft doen zoals het hoort, en in het ergste geval komen notificaties een of twee minuten later aan.

Tweetbot 3 is de beste Twitter-app voor de Mac

Tweebot 3 laat vooral zien hoe fijn een goede Twitter-app voor macOS kan zijn. Nu Twitter er zelf geen meer aanbiedt, is Tweetbot helemaal onmisbaar geworden. Heb je een Mac en gebruik je Twitter? Dan is Tweetbot de beste manier om de dienst te gebruiken.

Sinds 2015 is dit de eerste betaalde update die Tapbot uitbrengt. Gebruik je Tweetbot 2 al, dan zijn er niet bijster veel verbeteringen om de overstap van tien euro te rechtvaardigen. Ontwikkelaar Tapbot heeft bevestigd dat Tweetbot 2 nog minstens een update krijgt met bugfixes, maar alle nieuwe functies en verbeteringen zullen voortaan in de derde versie verschijnen.

Het zal dus vooral van de manier afhangen waarop je Twitter gebruikt. Zo zijn de nieuwe lijsten en filter-opties welkome verbeteringen voor fanatieke Twitteraars die meerdere accounts hebben. Tweetbot 3 is zonder twijfel de beste Twitter-app voor de Mac, en kan er dankzij versie 3 weer jaren op vooruit.

Tweetbot 3 for Twitter

Tapbots

€ 9,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen