Tweetbot 3 past perfect in iOS 7
Roel van Hout

Eén van de meest populaire Twitter-apps, heeft eindelijk de overstap naar iOS 7 gemaakt. De volledig nieuwe app Tweetbot 3 is verschenen in de App Store.

tweetbot 3Inderdaad, volledig nieuw: er is helaas geen gratis update voor bestaande Tweetbot-gebruikers. Dat is misschien zuur, maar aan de andere kant moeten uitgevers van apps zonder in app-aankopen wel om apps te kunnen blijven verbeteren en ondersteunen.

Hoe het ook zij, Tweetbot 3 is je geld dubbel en dwars waard. De app is helemaal op de schop gegooid om hem te doen passen in iOS 7. Zo is de grijze achtergrond weg en vervangen door een witte, zijn profielafbeeldingen rond in plaats van vierkant, het lettertype lijkt op dat van iOS 7 en hier en daar zijn menu’s doorzichtig.

Tweetbot 3 is qua functionaliteit nauwelijks veranderd

Dat zijn allemaal uiterlijke aanpassingen, maar gelukkig is de functionaliteit en werking grotendeels onaangetast gebleven. Gebleven is de balk onderin, waar je zelf snelkoppelingen naar veelgebruikte functies in kan plaatsen. Gebleven is de ondersteuning voor meerdere accounts. Tweetbot 3 voelt vertrouwd, sterker nog: hele grote veranderingen of verbeteringen zijn er niet – maar waren ook bij de vorige versie al niet nodig.

Er zijn wel wat dingetjes verdwenen, zoals het gemakkelijk kunnen teruglezen van een gesprek en het drie keer tikken om een tweet te beantwoorden helaas ook. Aan de andere kant waren dit geen functies die de app maakten, dus waarschijnlijk zul je wel aan het gemis kunnen wennen.

Tweetbot 3 is nu te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.