Tweetbot 2 maakt Twitter op de Mac weer sexy

Rutger Otto
7 juni 2015, 10:45
2 min leestijd
Tweetbot 2 maakt Twitter op de Mac weer sexy
Tweetbot 2 for Twitter

Tweetbot 2 for Twitter

€ 10,99

Reviewscore

8

Op het web en in apps voert Twitter constant vernieuwingen en updates door, maar de officiële Mac-app is verouderd. Ook de Tweetbot-app voor Mac was nodig aan vernieuwing toe, en dat is nu gebeurd.

Lees verder na de advertentie.

Een nieuw jasje voor Tweetbot 2

De grootste vernieuwing is hoe de app eruit ziet. Niet alleen is hij met het platte design helemaal aangepast op Yosemite, hij lijkt ook meer op de Tweetbot-app voor iOS. Die werd laatst overigens ook geüpdatet, daarover lees je hier meer.

Ook in het gebruik van de app zijn wat vernieuwingen doorgevoerd. Voorheen was het bijvoorbeeld niet mogelijk om video’s te uploaden, dat kan nu wel. Hetzelfde geldt voor het uploaden van gifjes en het bijvoegen van je locatie. Ook kun je nu meerdere foto’s tegelijk uploaden.

Natuurlijk blijft Tweetbot voor fanatieke gebruikers van de verouderde eerste app een uitkomst. De app doet nog steeds wat hij voorheen deed; zo kun je kiezen om één tijdlijn te tonen, maar is het ook mogelijk om het venster breder te trekken en meer tijdlijnen naast elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld om hashtags te volgen of mentions te bekijken. Ook werken de toetsen die snelle acties in werking zetten (een favoriet aanklikken of bericht sturen) nog steeds.

tweetbot 2

Missende functies

Toch ontbreken er nog wel een aantal functies van Twitter. Zo introduceerde de dienst recentelijk een nieuwe manier van tweets citeren, waarbij er meer ruimte overblijft om eigen commentaar bij te voegen. Dat is in deze versie van Tweetbot nog niet aanwezig. Apart, want de iOS-app kan dat wel. Ook is het niet mogelijk om van de videodienst van Twitter gebruik te maken en moet je werken met een dienst van derden.

Goede Twitter-cliënt op de Mac

Tweetbot 2 is één van de beste Twitter-applicaties voor de Mac. Als introductieprijs kost hij 12,99 euro in plaats van 20 euro. Heb je Tweetbot 1 al, dan kun je gratis updaten.

Tweetbot 2 for Twitter

Tapbots

€ 10,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tweetbot 2 for Twitter
Tweetbot 2 for Twitter
Tweetbot 2 for Twitter
Tweetbot 2 for Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu