Tweetaholic: Een nieuwe, veelbelovende Twitter-applicatie

Redactie
19 mei 2010, 11:39
1 min leestijd
Tweetaholic: Een nieuwe, veelbelovende Twitter-applicatie

Er is vandaag veel nieuws over Twitter-applicaties. ‘Tweetie’ is verdwenen uit de App Store, ‘Twitter for iPhone’ zal vandaag in de App Store verschijnen en Tweetaholic is vannacht in de App Store verschenen. Over de laatstgenoemde applicatie weten de meeste mensen nog niet zo heel veel, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een geduchte concurrent voor de officiële applicatie van Twitter.

Originele functionaliteit

Tweetaholic kent een aantal functies die we nog niet eerder zagen in een Twitter-applicatie. Naast alle normale functies zoals ‘Geotag’, ‘url-shortening’ en ‘now playing’ heeft Tweetaholic ook een ‘Blacklist’. Op de zwarte lijst kan je woorden, zinnen en termen neerzetten waarvan je de tweets niet wilt zien. Als je bijvoorbeeld een hekel hebt aan ‘Folow Friday’ kan je ‘#FF’ en ‘#FollowFriday’ in deze lijst neerzetten. In het vervolg zal je tweets met deze hash-tags niet meer in je timeline zien.

Design

Het design van de applicatie is erg speels. De getekende vogels met drankflessen maken de applicatie erg grappig. Ook is er een hoop ‘eye candy’ te vinden in de applicatie. Veel knopjes, lijntjes en blokjes zijn namelijk door de ontwikkelaar zelf ontworpen, en zal je dus niet tegenkomen in andere applicaties. Dit maakt een applicatie als deze erg origineel.

Lees verder na de advertentie.

Nu Twitter zelf een applicatie in de App Store heeft staan lijkt het er misschien op dat de concurrentie strijd van Twitter-applicaties in de App Store voorbij is, maar het tegendeel is waar. Tweetaholic bewijst dat er nog steeds nuttige, nieuwe functies zijn die nog niet eerder te vinden waren in andere Twitter-applicaties.

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's