De 3 beste apps voor het (ver)kopen van tweedehands spullen

Lars Paijmans
10 april 2017, 19:01
2 min leestijd
De 3 beste apps voor het (ver)kopen van tweedehands spullen

Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, en de kans is groot dat je daarbij spullen tegenkomt die je niet meer nodig hebt. Gooi ze niet weg, maar verkoop ze via een van deze apps. Wie weet wat je er nog aan verdient.

Marktplaats - koop en verkoop

Marktplaats BV

Gratis via App Store

Misschien wel de bekendste ‘tweedehands spullen app’ is Marktplaats. Ongeacht wat je voor spullen kwijt wilt: de kans is groot dat deze app er een bijpassende categorie voor heeft. Een advertentie plaatsen is doorgaans gratis, al zijn er ook rubrieken waarvoor je moet betalen (bijvoorbeeld als je je auto wilt verkopen). Wil je een prominentere positie, dan kun je die afkopen. Vanuit de Marktplaats-app kun je direct een foto maken en gebruiken voor je advertentie. Krijg je reactie, dan komt de handige chatfunctie van pas, zodat je altijd en overal kunt reageren op een bod.

Lees verder na de advertentie.

eBay

eBay Inc.

Gratis via App Store

Ook eBay is een uitstekende plek om je tweedehands spullen aan te bieden. De veilingsite is wereldberoemd en ook aan de app merk je waarom. Op een overzichtelijke manier kun je die gebruiken om dingen te kopen of verkopen. Handig is de volgfunctie, waarmee je een specifieke zoekopdracht kunt volgen. Zo wordt het makkelijk om alle nieuwe advertenties van een specifiek product in de gaten te houden. Houd er wel rekening mee dat je een percentage van de opbrengst aan eBay overdraagt. Dit gebeurt alleen als je ook daadwerkelijk iets verkoopt, dus je kunt vrijblijvend een advertentie plaatsen. Gebruik je ook nog PayPal als betaalmiddel, dan vraagt deze dienst ook een deel van het bedrag.


Vanuit het niets was LetGo ineens overal. De app is bedoeld om advertenties te vinden, maar alleen bij jou in de buurt. In de app geef je aan wat de maximale afstand is waarin jij de aangeboden producten kunt zien. Wel zo handig, want de kans is groot dat iemand niet het hele land afreist om dat oude bijzettafeltje over te nemen. Maak een account aan en je kunt direct beginnen met het bieden en aanbieden van producten. De ingebouwde chatfunctie van LetGo is uitgebreid genoeg om tot een deal te komen, en gebruikers kunnen elkaar volgen om elkaar in de toekomst gemakkelijker te vinden.

Ken jij meer apps om tweedehands spullen te (ver)kopen? Laat het weten in de comments!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen