TVGids.nl app: flink vernieuwd en razendsnel

Roel van Hout
7 oktober 2013, 15:00
2 min leestijd
TVGids.nl app: flink vernieuwd en razendsnel

De update voor de TVGids.nl app zal om meerdere redenen zijn verschenen: niet alleen kwam de concurrentie met nieuwe apps, maar de app voelde zelf inmiddels een beetje gedateerd aan. Het moet gezegd: de app is strakker dan voorheen, maar nog steeds niet helemaal klaar voor iOS 7. De app is nog steeds niet helemaal ‘plat’: de grijze achtergrondvlakken en knoppen onderin doen nog een beetje aan iOS 6 denken.

Lees verder na de advertentie.

De weergave van aangeraden programma’s bovenin het home-scherm, waar je doorheen kunt vegen, heeft veel weg van iTunes’ Cover Flow, en werkt vloeiend en overzichtelijk. Nieuw op deze pagina is de on demand-functie, waar je tips over programma’s die al zijn uitgezonden kunt vinden.

TVGids.nl app is razendsnel

tvgids.nl app

Op de pagina ‘Nu & Straks’ zie je in één oogopslag wat er nu op televisie is. Door in het tijdbalkje te scrollen, wordt dit overzicht in realtime en razendsnel bijgewerkt. Onder ‘TV-gids’ kun je voor de meer traditionele weergave van een tv-gids kiezen: hier scroll je, net als in een papieren gids, per zender door het dagprogramma. Onder ‘Films’ zie je gemakkelijk welke films er die dag worden uitgezonden.

Bij overig is te zien wat er rond primetime op elke zender te zien is, en welke sportprogramma’s en series er worden uitgezonden. Eigenlijk zijn het drie extra categorieën; het was fijn geweest als je deze in het menu had kunnen omruilen met pagina’s die je minder zult gaan gebruiken.

Vanaf de ‘Home’ pagina kun je bij de instellingen, waar je de zendervoorkeuren en herinneringen voor bepaalde tv-programma’s kunt invoeren. Ten slotte kun je – natuurlijk – ook vanuit de app bij je sociale media.

De update voor de TVGids.nl app is een welkome, maar om ‘m écht klaar te maken voor iOS 7 kan er op visueel vlak nog wel het een en ander worden opgepoetst. Wellicht dat de ontwikkelaar dat in de komende weken nog wel zal gaan doen.

De app is gratis te downloaden in de App Store!

TVgids.nl

TVGids.nl

Gratis via App Store
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
TVgids.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu