Tunin.FM iCarRadio
Redactie

Wie graag van Tunin.FM gebruik maakt, kan sinds deze week de iPhone applicatie ervan downloaden. Deze applicatie lijk misschien wel een gewone radio-stream applicatie, maar als je even verder kijkt zie je dat hij zich onderscheidt van de rest.

<br />De ontwikkelaar, Mobilaria, heeft deze applicatie gemaakt in samenwerking met het Fraunhofer Instituut. Dit instituut heeft veel betekend op audio gebied, zo stond het bijvoorbeeld aan de wieg van de MP3. Nu hebben zij een speciale audio-codec, HE-AAC v2, ontwikkeld die lichter is om te streamen dan de codecs die de meeste radio-applicaties gebruiken.

Normale applicaties gebruiken volgens het bedrijf de gewone MP3-decoder die door Apple is meegeleverd op de iPhone. Deze codec is alleen te gebruiken over 3G en WIFI omdat de stream groot is. De nieuw ontwikkelde codec heeft volgens het Mobilaria de mooiste geluidskwaliteit, en is gewoon te gebruiken over gprs omdat het een kleine stream is met dezelfde geluidskwaliteit. Dit maakt de applicatie zo uniek. Volgens Mobilaria is het de eerste applicatie ter wereld waarmee radio over gprs gestreamd kan worden. Zo kunnen de eigenaars van de eerste generatie iPhones er ook gebruik van maken.

Voordelen aan de nieuwe codec:
-Beter geluid
-Te gebruiken met de eerste en de tweede generatie iPhones
-Te gebruiken met gprs, 3G en WIFI

Top 10 zenders van tunin.FM:
1.Radio 538
2.Juize FM
3.DeepFM
4.AfterHours DJ’s
5.CostaHolanda
6.SkyRadio
7.RadioABF
8.XTC Radio London
9.Kink FM
10.Digitally Imported – Trance

De applicatie Tunin.FM iCarRadio is helemaal gratis te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.