Tumblr ondersteunt als eerste third party-app Live Foto’s
Gijs Ettes
Tumblr

Tumblr

Gratis

Onze score

8

Tumblr heeft zijn app voor iOS van een update voorzien. Gebruikers met een iPhone 6S (Plus) kunnen nu Live Foto’s uploaden en deze tot leven laten komen met behulp van 3D Touch.

Tumblr-update nu beschikbaar

Met 3D Touch kunnen gebruikers daarnaast snel de zoekfunctie bereiken door harder op het app-icoon te drukken. Maar de interessantste vernieuwing die de Tumblr-update met zich meebrengt is natuurlijk ondersteuning voor Live Foto’s. Het is de eerste third party app die de bewegende foto’s ondersteunt, zodat je vanuit de app of je Filmrol direct dit soort plaatjes kunt delen.

tumblr-update

Live Foto’s op Tumblr zijn te herkennen aan het pictogram in linksboven of -onder. Op de iPhone 6S en 6S Plus kun je hard op het beeld drukken om de foto te laten bewegen. Bij toestellen zonder 3D Touch houd je hiervoor het Live Foto-pictogram vast.

Voorheen was het delen van Live Foto’s alleen mogelijk via AirDrop, iCloud en iMessage. Diverse derde partijen, waaronder Facebook, hebben echter aangegeven snel ondersteuning voor de plaatjes toe te voegen. Via onderstaande link download je de laatste versie van Tumblr (5.0), die ook een nieuwe berichtenfunctie bevat. De app vereist iOS 8+ en minstens 53MB aan vrije opslagruimte.

Tumblr

Yahoo

8 (6 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.