Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo werken livestreams op Tumblr

Erwin Vogelaar
21 juni 2016, 19:10
2 min leestijd
Zo werken livestreams op Tumblr
Tumblr – Cultuur, kunst, chaos

Tumblr – Cultuur, kunst, chaos

Gratis

Reviewscore

7

Na onder andere Twitter en Facebook, stort nu ook Tumblr zich op de livestreams. Dit doet de website niet zelf via de eigen app, maar in samenwerking met andere apps.

Lees verder na de advertentie.

Tumblr livestreams

Iedereen wil plots aan de livestreams. Live video begon populariteit te winnen door de apps Meerkat en Periscope, maar nu ook Facebook zich op dit medium gaat richten is het hek van de dam. De nieuwste partij die in de livestream-markt stapt is Tumblr. Het sociale netwerk doet het echter net op een andere andere manier dan de andere partijen. Je start geen livestream binnen de Tumblr-app zelf, maar gebruikt externe apps om je livestream met Tumblr te delen.

tumblr livestreams

Vanaf later vandaag kun je livestreams starten vanaf de apps YouNow, Kanvas, Upclose en over enkele dagen ook YouTube. Je moet dus naast een Tumblr-account ook een account op één van deze diensten hebben voordat je op Tumblr kunt delen. De bedoeling is dat je in de instellingen van deze app je Tumblr-account toevoegt en zodra je live gaat kun je de stream met Tumblr delen.

De live video wordt vervolgens op je Tumblr-blog gezet zoals andere berichten. De video’s kunnen tevens gewoon ‘gereblogd’ worden. Als je live bent staat de video wel bovenaan je pagina. Zodra de livestream weer voorbij is, transformeert de live video in een regulier videobericht. Naast zelf livestreams starten kun je natuurlijk ook livestreams kijken. Tumblr zal je een berichtje sturen als iemand die je volgt live gaat. Lopende livestreams worden tevens bovenaan je Tumblr-dashboard geplaatst zodat je niets mist.

Tumblr downloaden

Tumblr kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 72,5MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 nodig om de app te kunnen draaien. De apps om te livestreamen kun je via bovenstaande links in de App Store vinden.

Tumblr – Cultuur, kunst, chaos

Tumblr, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Tumblr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu