Tumblr iOS 7 update: strak nieuw design, geen nieuwe functies
Roel van Hout

Van de grote sociale netwerken waren de meeste apps wel opgefrist voor iOS 7, maar de Tumblr iOS 7 update bleef uit – tot nu.

Voor wie het niet kent: Tumblr draait in tegenstelling tot Facebook en Twitter met name om beeld: fans van films, series en andere cultuuruitingen plaatsen er foto’s en bewegende afbeeldingen om hun liefhebberij tot uiting te brengen.

De Tumblr app was altijd mooi én snel, maar paste vooral heel erg goed  in iOS 6: door schaduw- en kleurgebruik leken knoppen uit het scherm te komen, maar dat is juist een designfilosofie die Apple met iOS 7 los heeft gelaten. Het goede nieuws: de Tumblr iOS 7 update past niet alleen perfect in iOS 7, men heeft ook de snelheid weten te behouden.

Tumblr iOS 7 update brengt weinig functionele vernieuwing

De donkerblauwe kleur is na de update gebleven. Wel nieuw is het scherm om een nieuw bericht te plaatsen: was dat voorheen een spetterende animatie, nu glijden de zes mogelijke posts (tekst, foto, citaat, link, chat en video) van onderen het beeld in.

Verder maakt Tumblr ook gebruik van auto-aanvullen, wanneer de app vermoedt welke tag je aan een bericht gaat koppelen. De app baseert zich daarbij wel op veelgebruikte tags, dus als je een beetje onder de radar opereert en minder populaire onderwerpen plaatst, kan dat op ten duur wel hinderlijk worden.

Maar buiten dat kleine smetje is Tumblr eindelijk geschikt voor iOS 7. De update is nu te downloaden in de App Store!

Tumblr

Yahoo

8 (22 reviews)
Gratis via App Store
Tumblr
Tumblr
Tumblr
Tumblr
Tumblr

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.