Truefilm: uitgebreide bewerkings-app voor iPhone foto’s

Rutger Otto
23 juli 2014, 10:40
1 min leestijd
Truefilm: uitgebreide bewerkings-app voor iPhone foto’s

Een beetje iPhone-fotograaf heeft al behoorlijk wat bewerkings-apps op zijn telefoon staan, om het perfecte kiekje nóg perfecter te krijgen, maar dat weerhoudt ontwikkelaars er niet van om dit soort apps niet meer te maken. Truefilm claimt supercompleet te zijn. Is er voor deze app nog ruimte tussen de concurrenten?

Lees verder na de advertentie.

Meteen opvallend na openen van Truefilm, is het platte design. Daarvoor heeft Marvin Lee, de maker van Truefilm, waarschijnlijk goed gekeken naar concurrent Afterlight, waarvan het ontwerp aardig overeen komt.

Complete fotobewerkings-app

truefilm

Helemaal onder in beeld, zijn zes knoppen te vinden. Met de eerste kun je subtiele wijzigingen doorvoeren, zoals het instellen van helderheid, contrast, scherpte en meer. De tweede knop, die wat op een bloem lijkt, brengt je naar een redelijk aantal filters, waarmee je jouw foto een bepaalde sfeer meegeeft. Daarnaast kun je met een ander knopje een foto op het juiste formaat snijden, rechtzetten of draaien.

Tot zover de meest standaard opties om je foto mee te tweaken. De app houdt daar echter niet op. Zo kun je oneffenheden op een portretfoto wegvegen met een smoothen-optie. Ook kun je een stempel gebruiken om gedeeltes van je foto te klonen en te hergebruiken.

Het is eveneens mogelijk om je foto in een bepaalde vorm te gieten. Zo kun je het in een cirkel of vierkant gieten. Daarnaast kun je nog tekst toevoegen aan je kiekje. Jammer is wel dat er maar één lettertype beschikbaar is.

Truefilm downloaden

Het mooie van Truefilm is dat het de functies waarmee concurrenten zich onderscheiden allemaal pakt en deze combineert in één app. De prijs valt ook alleszins mee: 89 cent. De app is te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Er is 3,4MB aan vrije opslagruimte benodigd om Truefilm te installeren.

Truefilm

Marvin Lee

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Truefilm
Truefilm
Truefilm
Truefilm
Truefilm
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu