De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Trolls vs. Vikings geeft een frisse draai aan Plants vs. Zombies

Roel van Hout
26 januari 2014, 18:47
1 min leestijd
Trolls vs. Vikings geeft een frisse draai aan Plants vs. Zombies

De planten die het tegen de zombies opnemen zijn inmiddels bekende kost, maar het spelprincipe staat natuurlijk nog steeds als een huis. Dat blijkt uit Trolls vs. Vikings.

Lees verder na de advertentie.

Plants vs. Zombies en Trolls vs. Vikings vallen allebei in de categorie tower defense: een bepaalde basis beschermen tegen hordes vijanden door middel van het strategisch plaatsen van afweergeschut. In Trolls vs. Vikings zijn die vijanden de vikingen, en plaats je trollen om hun aanvallen af te slaan.

Ontwikkelaar Megapop onderkent de overeenkomsten met Plants vs. Zombies, maar heeft wel wat nieuwe elementen aan de mix toegevoegd: zo bevat Plants vs. Vikings beweegbare eenheden en diepgaande gevechten met eindbazen uit de Noorse mythologie. Zo zul je het moeten opnemen tegen Odin en zijn zoons Thor en Loki.

Trolls vs. Vikings kent een leuke stijl

Alles is uitgevoerd in een leuke stijl en gaat uiteraard gepaard met een flinke dosis humor. Alleen al het feit dat je met de trollen speelt – in de meeste spellen toch de slechteriken – geeft aan dat het allemaal vooral niet te serieus moet worden genomen.

Het spel zal meer dan 70 levels bevatten, en wordt gratis. Je zult er echter wel nog een maandje op moeten wachten, aangezien het pas op 26 februari verschijnt. Tot die tijd is er onderstaande trailer!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu