De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Volg mensen op reis met de nieuwe Trips-app van Lonely Planet

Rutger Otto
8 augustus 2017, 15:44
2 min leestijd
Volg mensen op reis met de nieuwe Trips-app van Lonely Planet
Trips by Lonely Planet

Trips by Lonely Planet

Gratis

Reviewscore

7

Trips wil een digitaal reisalbum worden, waar gebruikers hun foto’s en video’s kunnen uploaden. De vraag is of de app tegen Instagram kan opboksen.

Lees verder na de advertentie.

Trips van Lonely Planet

De nog altijd gigantisch populaire uitgever van reisboeken, Lonely Planet, heeft een nieuwe iOS-app uitgebracht. Trips is bedoeld voor mensen die graag op reis gaan en daar visuele verslagen van willen delen met anderen. Voor gebruikers levert dat een soort gids-app op, maar dan met informatie en beeld van andere app-gebruikers.

Na het installeren van de app kun je inloggen via Facebook, Twitter of Google. Inloggen is niet verplicht, maar dan kun je alleen rondkijken in de app en zelf niets plaatsen. Je kunt daarna meteen mensen gaan volgen (en mensen jou). Op het hoofdscherm zijn reisverslagen van anderen te zien. Daarbij valt op dat de app heel visueel is ingesteld, met grote foto’s en fraaie lettertypen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor tekst om je reisverslag mee compleet te maken. De opmaak daarvan lijkt op het minimalistische blogplatform Medium.

Nog niet erg sociaal

Hoewel je mensen kunt volgen, valt het verder wel mee met de sociale functies. Je kunt trips met hartjes belonen en ze delen op social media, maar reageren is niet mogelijk. Er is een ‘Activity’-venster waarin meldingen die je hebt ontvangen komen te staan. De likes die je zelf hebt uitgedeeld staan op je eigen profielpagina, waar je ook een overzicht van eigen reisverslagen vindt.

Reisverslag maken

Een reisverslag maken gaat via de blauwe knop onder in beeld. Daarna selecteer je de foto’s die je wilt gebruiken. Eén daarvan kun je instellen als omslagfoto, de rest komt in het verslag te staan. Het is mogelijk om een titel en subtitel te plaatsen, een intro bij te voegen en daaronder is ruimte om meer over jouw foto’s te vertellen. De app laadt ook een kaart in met je locatie, zodat andere mensen het verslag kunnen raadplegen als zij daar zijn.

De Trips-app van Lonely Planet is voor echte reis-enthousiastelingen, die op Instagram niet genoeg ruimte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen. De vraag is of Trips genoeg gebruikers kan trekken, ook omdat de sociale functies nog wat karig zijn. Maar zo lang een niche van reizigers ermee aan de slag gaan, kan dit een mooi naslagwerk over reizen van gebruikers worden.

Download Trips van Lonely Planet in de App Store (gratis)

Trips by Lonely Planet

Lonely Planet Global, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu