Trio laat je op een leuke manier foto’s, gifjes en muziek mixen
Wouter Nijsen

Ben je gek op leuke gifjes en korte video’s op Vine, dan is de iOS-app Trio wellicht wat voor jou. Deze laat je filmpjes, foto’s, gifjes en muziek op een leuke manier samenvoegen.

Media mixen met Trio

Trio is een app die al een tijdje in de App Store te vinden is, maar recentelijk werd voorzien van diverse updates en daarmee meer functies. Hoewel het concept van Trio – het creëren van korte video’s met muziek en foto’s – niet echt nieuw is, voert de app het wel op een leuke manier uit.

https://www.youtube.com/watch?v=_lqD5eNEjlQ

Met Trio maak je grappige korte filmpjes, door bestaande beelden te combineren met eigen foto’s en video’s uit je filmrol. Het unieke is dat Trio ook content uit bijvoorbeeld Instagram, Vine en iTunes kan halen, die je vervolgens kunt ‘mixen’ met je eigen beelden. Daarmee wil Trio de nieuwe sociale hit worden.

Uiteraard kun je met Trio ook creaties van anderen bekijken. Dat doe je door bovenin op het tabje ‘Explore’ te tikken, waarna er automatisch allerlei korte filmpjes worden ingeladen. Het is mogelijk om deze vervolgens op een Tinder-achtige te manieren te beoordelen, of ze gewoon weg te klikken met de knoppen onderin.

Zit je even zonder inspiratie, dan kun je terecht bij de zogenoemde Challenges. Deze geven je een korte beschrijving en aan de hand daarvan moet jij beeldmateriaal zoeken en mixen dat hierbij past. Er zijn niet extreem veel uitdagingen aanwezig, maar ze zijn een leuke afwisseling.

Trio voor iOS downloaden

Trio is via de link hieronder gratis te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 7 of nieuwer en 22,9MB aan vrije opslagruimte nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.