Steun Trijntje Oosterhuis met de Eurovisie Songfestival-app

Rutger Otto
19 mei 2015, 16:33
2 min leestijd
Steun Trijntje Oosterhuis met de Eurovisie Songfestival-app
Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest

Gratis

Reviewscore

8

Vanavond begint de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, waar Nederland door Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigd wordt. Met deze app blijf je van alles op de hoogte.

Lees verder na de advertentie.

Steun Trijntje Oosterhuis (of iemand anders)

trijntje oosterhuis

Of je het songfestival nu haat, alleen kijkt voor het grappige commentaar op Twitter of gewoon omdat je het leuk vindt, iedereen krijgt er wat van mee. Wil je de avond zo goed mogelijk kunnen volgen, gebruik dan de officiële Eurovisie Songfestival-app, die gemaakt is in samenwerking met Microsoft.

Na het installeren kun je in de Nederlandstalige app aangeven dat je live-updates ontvangt tijdens de uitzending. Je krijgt dan steeds aanvullende informatie over de artiest die optreedt. Ook kun je alle deelnemers van tevoren al leren kennen. Naast een biografie van alle 40 deelnemers, kun je ook de liedjes al luisteren en kopen. En voor de echte fans: de lyrics van elk nummer staan erin, zodat je mee kan zingen.

Geinig is ook de selfie-modus. Daarmee kun je Trijntje Oosterhuis steunen door bijvoorbeeld op de foto te gaan met de Nederlandse versie van het Eurovision-logo of met een sjabloon met de tekst ‘Vote Nederland’. Deze kun je dan delen via sociale media. In de selfiemodus is zelfs een plaatje met een baard, wat natuurlijk een knipoog is naar de winnaar van vorig jaar: Conchita Wurst.

Eurovision Songfestival-app

De app is in samenwerking met Microsoft gemaakt en oogt zeer netjes en overzichtelijk. Daarnaast is het met alle informatie en opties een zeer complete app. Jammer dat er geen ingebouwde Twitter-optie in zit, anders had je de app vanavond helemaal niet meer hoeven verlaten.

De Eurovision Songfestival-app is gratis te downloaden in de App Store en is te installeren op iOS-apparaten met iOS 7 of nieuwer en 20,3MB aan vrije opslagruimte. Apple heeft een apart hoekje ingericht bij de sectie ‘Uitgelicht’, waar je ook meteen muziekalbums of losse nummers kunt downloaden.

Eurovision Song Contest

digame GmbH

Gratis via App Store

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu