Nieuwe chat-app Tribe mixt Snapchat met ‘augmented’ berichten

17 oktober 2016, 10:49
2 min leestijd
Nieuwe chat-app Tribe mixt Snapchat met ‘augmented’ berichten
Tribe Messenger™

Tribe Messenger™

Gratis

Reviewscore

7

De sociale dienst Tribe heeft een transformatie doorgemaakt. De app wil Snapchat en Facebook Messenger te slim af zijn door een opvallende mix tussen kunstmatige intelligentie en videoberichten te maken.

Lees verder na de advertentie.

Tribe introduceert ‘augmented’ berichten

Als je Tribe gebruikt, kom je al snel dingen tegen die overeenkomen met Snapchat. Zo ligt de nadruk op het versturen van videoberichten en duurt het even voordat je doorhebt hoe je door de verschillende menu’s kunt vegen. Het vernieuwende aspect komt pas aan het licht als je zelf je eerste bericht verstuurt.

Tribe

Tribe doet namelijk zijn voordeel met verschillende Google Voice API’s, waarmee de app luister naar wat je zegt in een videogesprek. Op basis hiervan worden er ondertitels onder je bericht gezet. Hoewel de menu’s aangeven dat de Nederlandse taal al wordt ondersteund, werkte dit alleen nog niet erg goed. Wel laat Tribe op basis van je locatie allerlei informatie zien.

Zo laat een zonnetje het huidige weerbericht zien en geeft een kompasje aan hoe dicht je bij de ander in de buurt bent. Tik op dit kompas om direct een routebeschrijving te starten via Googel Maps. Met deze automatische functies wil de app het maken van afspraken gemakkelijker maken. Door het gemak van tekstberichten te combineren met de populariteit van videobellen, hoopt de app een doelgroep aan te spreken die nog steeds op zoek is naar een handige berichten-app. Een videobericht kan maximaal 15 seconden duren, al heb je daarnaast ook nog een venster om tekstberichten en afbeelding naar elkaar te sturen.

Tribe downloaden

Vooralsnog kost het wel wat moeite om met de app aan de slag te gaan. Zo moet je eerst je telefoonnummer doorgeven om een account te maken en heb je minstens een andere Tribe-gebruiker nodig om te kunnen beginnen. Nu de app nog nauwelijks gebruikt wordt in Nederland was dat dus even zoeken, maar dit zal in de toekomst natuurlijk steeds gemakkelijker worden als de dienst aanslaat.

Tribe Messenger™

Tribe Inc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu