Racehit Trials Frontier scheurt naar de iPhone naar de iPad
Wouter Nijsen

Trials Frontier van topstudio Ubisoft heeft eindelijk zijn weg gevonden naar de iPhone en de iPad. De populaire motorcrossgame is vanaf deze week gratis te downloaden in de App Store, maar wordt helaas wel ‘geplaagd’ door een flinkse dosis in-app aankopen.

trials frontierTrials is een bekende racefranchise die al jarenlang furore maakt op spelcomputers. Trials Frontier is echter exclusief voor mobiele apparaten ontworpen en herbergt daarom een andere uitstraling dan de grote broers op bijvoorbeeld de PlayStation en Xbox.

Waar de Trials-games normaliter serieus en realistisch voor de dag komen, kiest Ubisoft voor de mobiele versie voor een cartooneske uitstraling. We crossen met motoren door de kleurrijke woestijnen van het Wilde Westen die vol zitten met boobytraps, schansen en dat soort ongein.

In-app aankopen in Trials Frontier

trials frontierIn Trials Frontier bestuur je de tweewielers door op de pijlen op het touchscreen te tikken. Er zijn pijlen voor vooruit, achteruit en twee gebogen pijlen die links op het display staan. Op zich bestuurt de racegame prima, al raak je soms wel in de knoop als je op hoge snelheid de motorcrosser moet balanceren.

Kanttekening aan Trials Frontier zijn de in-app aankopen die te pas en te onpas in je gezicht worden gesmeten. Net als bij Angry Birds Go kun je je voertuig voorzien van exclusieve upgrades die tijd kosten en loopt je benzinetank leeg na enkele races.

Trials Frontier gratis downloaden

Wanneer je tank leeg is, kun je niet meer verder rijden. Door een in-app aankoop te doen zorg je ervoor dat de benzine tank sneller wordt gevuld. Het verpest de game gelukkig niet, maar het doet wel afbreuk aan de spelervaring.

Trials Frontier een van de leukere motorcrossgames op de iPhone en de iPad van dit moment. De racer kun je gratis downloaden in de App Store, is bijna 100MB groot en vereist iOS 6.1.

Trials Frontier

Ubisoft

10 (21 reviews)
Gratis via App Store

Trials Frontier
Trials Frontier
Trials Frontier
Trials Frontier
Trials Frontier

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.