Ga op Indiana Jones-achtig avontuur met Traps ‘n Gemstones

Rutger Otto
27 juli 2014, 16:16
2 min leestijd
Ga op Indiana Jones-achtig avontuur met Traps ‘n Gemstones

Donut Games heeft tientallen games gemaakt voor iOS voor tijdens een pauze of een korte rit in de trein. Nu komt de ontwikkelaar eindelijk met een volwaardig spel dat meer is dan simpele arcade. In Traps n Gemstones ga je op avontuur naar verloren relikwieën, schatten en munten in een ondergrondse piramide.

Lees verder na de advertentie.

Gave actie en puzzels

Donut Games nummert haar games en je zou kunnen zeggen dat het bedrijf met deze nummer 39 eindelijk toont waar het toe in staat is. Traps n Gemstones is een mix van puzzels, actie en platformgames, in stijl van ‘Metroidvania’. Dat betekent dat het hele spel zich in één grote wereld, waarin je steeds nieuwe items verdient waarna je op plekken kunt komen die eerst gesloten waren.

De game doet erg denken aan Indiana Jones, gezien de held een hoed en een zweep heeft en het moet opnemen tegen slangen, mummies en farao’s. Ondertussen moet je als speler ook mensen bevrijden die je vervolgens tips geven. Ook dien je verloren relikwieën op te sporen en die terug te zetten op hun oorspronkelijke plaats, waarna je vaak een nieuw gebied ontgrendelt.

Aan de ene kant biedt Traps n Gemstones een totaal nieuwe spelervaring dan we van Donut Games gewend zijn, maar anderzijds ook weer helemaal niet. Je kunt nog steeds even in de pauze een paar kamers doorlopen, maar je kunt er net zo goed een uur lang achter een stuk zoet mee zijn.

Topscores jagen

Echt interessant is hoe Traps n Gemstones omgaat met highscores. Als je hoog in de topscorelijsten wil komen (kenmerkend voor Donut Games), dan mag je niet één keer doodgaan. En dat gebeurt snel, want één mislukte sprong of één hit van een slang is al genoeg. Voor de gemiddelde gamer is het niet erg, want je begint gewoon weer aan het begin van de kamer, maar voor de topscore-jager doet het pijn. Dood betekent namelijk ook dat je score naar nul wordt gereset. Probeer dan de ultieme score maar eens te halen.

Download Traps n Gemstones

Er staan helaas weinig van dit soort games in de App Store, maar Traps n Gemstones is meteen een schot in de roos van Donus Games. Je kunt het spel downloaden voor 2,69 euro en het werkt al met iOS 4.3 of nieuwer. Voor installatie is 17MB aan vrije opslagruimte nodig.

Traps n' Gemstones

Donut Games

€ 5,99 via App Store

Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Traps n' Gemstones
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu