Trappy Tomb: springen, rennen, dood, rennen

Rutger Otto
12 juli 2015, 11:12
2 min leestijd
Trappy Tomb: springen, rennen, dood, rennen

In Trappy Tomb speel je een Indiana Jones-achtig mannetje dat naar buiten probeert te komen. Onderweg verzamel je gouden beeldjes. Gaat het jou lukken?

Lees verder na de advertentie.

Rennen en springen

Lava, vleermuizen, rollende ballen, valstrikken. Je komt ze allemaal tegen in Trappy Tomb, een gratis game die nu in de App Store te downloaden is. Ga als avonturier een donkere tombe in en probeer zo snel mogelijk bij het einde te komen. Maar belangrijker: blijf in leven.

Het spelletje is namelijk enorm lastig. Trappy Tomb bekijk je van schuin bovenaf. Door met je duim op de linkerkant van het scherm te bewegen, bestuur je het poppetje. Tik op de rechterkant en je springt, wat dubbel dienst doet als aanval. Daarmee kun je vijanden verslaan of tonnen openen. Uiteraard gebruik je de sprong ook om simpelweg over ravijnen te gaan en andere obstakels uit de weg te gaan.

Snelheid

De besturing is helder maar enorm wennen. Je hebt – zeker in het begin – niet het gevoel hem volledig onder controle te hebben. Na een paar keer oefenen gaat het wat beter, maar het blijft lastig om de tombe te doorkruisen. De timer die bovenin beeld aftelt van twee minuten naar nul (langer krijg je de tijd niet) helpt ook niet mee.

Je kunt tijd besparen door de gouden beeldjes te negeren, maar verzamel je ze wel dan kun je er bijvoorbeeld nieuwe speelbare personages mee unlocken. Momenteel zijn er slechts twee verschillende gebieden in het spel (de tweede kost 1,99 euro), maar de makers werken aan nieuwe content.

Toptijden bijschaven

Toch kun je enorm lang met de beschikbare levels doen, want tijdens het spelen probeer je steeds je tijd te verbeteren. Als je al weet hoe je überhaupt bij het einde komt. Geinig is dat je de ‘geesten’ van andere spelers met je mee ziet rennen. Dat worden er steeds minder, omdat velen al snel de dood vinden. Daarnaast liggen er berichten op de grond van de tombe, die achtergelaten zijn door andere spelers. Mensen die Demon’s Souls, Dark Souls of Bloodborne op de console gespeeld hebben, zullen er meteen aan moeten denken. Hoewel, in die games zijn ze vaak behulpzaam, in Trappy Tomb zijn de tekstjes vaak een afscheidsbriefje of kreet. Zelf kun je ook berichtjes achterlaten voor anderen.

Download Trippy Tomb

Trippy Tomb is een klein maar aantrekkelijk spelletje dat je gratis kunt downloaden. Hij is gemaakt voor doorzetters en mensen die zichzelf graag uitdagen om tijden te verbeteren. Voor hen is Trippy Tomb dan ook zeker het proberen waard.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu