Laat je meeslepen in de science fiction-game Transistor

14 juni 2015, 11:06
2 min leestijd
Laat je meeslepen in de science fiction-game Transistor
Transistor

Transistor

€ 5,99

Reviewscore

8

Nadat Transistor vorig jaar uitkwam voor pc en de PlayStation 4, staat de game nu ineens in de App Store. Het spel, van de makers van Bastion, oogt schitterend en speelt als een trein op iPad en iPhone.

Lees verder na de advertentie.

De wondere wereld van Transistor

Als gamer heb je ongetwijfeld wel eens van de populaire indiegame Bastion gehoord. Ook deze is beschikbaar op iOS en overtuigde spelers door de prachtige kleuren, fijne actie en de vertelstructuur. Transistor is de spirituele opvolger van Bastion, al heeft het er niets mee te maken. De game is ontwikkeld door dezelfde studio, Supergiant Games, en oogt en voelt als Bastion.

De game draait om Red, een muzikant die in de cyberpunk-stad Cloudbank woont. Red trekt de Transistor, een zwaard, uit het lichaam van een man. Transistor blijkt echter meer dan een zwaard, wanneer het blijkt te praten en een personaliteit heeft. Vanaf dat moment zijn jullie partners en begint het verkennen van de stad. Ondertussen knok je tegen vijanden.

Transistor - iPhone/iPad/iPad Mini - HD Gameplay Trailer

Speel zoals jij wil

Het spel past zich aan aan jouw manier van vechten. Dat kan namelijk op twee manieren. Je kunt in real-time vijanden uitschakelen met het zwaard, of gaan voor een meer tactische opzet, waarbij je om beurten vecht met tegenstanders. Overigens kun je zelf altijd kiezen waar je op welk moment voor gaat.

Transistor blinkt uit dankzij de prachtig vormgegeven wereld. Het verhaal wordt in fragmenten verteld, maar weet de aandacht erbij te houden. Hoewel Transister enigszins lijkt op Bastion, heeft het wel degelijk een eigen smoel en biedt het een unieke ervaring waar je wel een aantal uurtjes mee zoet bent. De game kost 9,99 euro op iOS. Voor de installatie heb je minimaal iOS 8 nodig, alsmede maar liefst 1,84GB aan vrije opslagruimte op je apparaat.

Transistor

Supergiant Games, LLC

€ 5,99 via App Store

Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Transistor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu