Kruip in de huid van een hacker in TouchTone
Rutger Otto
TouchTone™

TouchTone™

€ 3,49

TouchTone is niet alleen een uitstekende puzzelgame, tegelijk is het een aanklacht op de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Die twee dingen komen mooi samen in deze app.

TouchTone

TouchTone is een product van ontwikkelaars Mike Boxleiter en Greg Wohlwend, onder de naam Mikengreg. Ooit maakten ze de skigame Solipskier, daarna gingen ze hun eigen weg. Wohlwend maakte bijvoorbeeld de app-hit Threes! De afgelopen tijd werkten ze weer samen aan hun nieuwe app TouchTone.


Mikengreg probeert een statement te maken over het moderne Amerika en doet dat tussen de levels door met een vrij goed geschreven verhaal uit het perspectief van een NSA-achtige groep. Door middel van sms’jes en e-mails ontvouwt het verhaal zich, dat van een Silicon Valley-ondernemer met banden in Iran tot de wereld van Wall Street reikt.

Uitdagende puzzels

Het verhaal maakt TouchTone tot puzzelgame met een diepere laag dan andere puzzelspellen. Op zich doet het spel namelijk niet veel nieuws. In beeld staan gekleurde, bewegende lijnen die je met een matchende kleur aan de zijkant moet verbinden. Dat doe je door ‘spiegels’ te plaatsen op een grid, waarmee je de lijnen van richting kan veranderen. Dat wordt al snel uitdagender. Door de puzzels op te lossen, krijg je als hacker toegang tot berichten en kom je informatie te weten. Van sommige berichten moet je aangeven of het een potentiële dreiging heeft of niet.

Download TouchTone

TouchTone is een prima reflectie-puzzelgame die voor een groot deel draait om privacy en hackers. Ben je in beide geïnteresseerd, dan mag je deze game niet missen. Hij is te downloaden voor 2,99 euro in de App Store. Voor installatie is iOS 5.1.1 of nieuwer nodig en 12,5MB aan vrije opslagruimte.

TouchTone™

aeiowu

€ 3,49 via App Store

TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™
TouchTone™

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.