Deze app voor de MacBook Pro Touch Bar laat je snel tussen apps wisselen

24 november 2016, 9:00
2 min leestijd
Deze app voor de MacBook Pro Touch Bar laat je snel tussen apps wisselen

TouchSwitcher is een knop op de TouchBar waarmee je sneller door recent gebruikte apps op de 2016 MacBook Pro kunt wisselen.

Lees verder na de advertentie.

TouchSwitcher

De Touch Bar van de MacBook Pro moet in de komende tijd zijn nut gaan bewijzen. Ontwikkelaars brengen apps uit voor de aanraakgevoelige oledbalk die daarbij moeten helpen. De nieuwste is TouchSwitcher, een kleine en simpele app waarmee je snel en gemakkelijk tussen recent gebruikte apps wisselt.

TouchSwitcher maakt multitasken simpeler voor mensen met een 2016 MacBook Pro, terwijl de app maar één ding doet en dat is een extra knopje aan de Touch Bar toevoegen. Als je daar met je vinger op drukt, schuiven links van het knopje allerlei app-iconen in beeld. Dit zijn de apps die de gebruiker recent heeft gebruikt. Door er één te kiezen wordt het betreffende programma geopend.

Gratis downloaden

Wisselen van apps kan op de MacBook natuurlijk ook op andere manieren, bijvoorbeeld al met Command+Tab, maar TouchSwitcher maakt het nog gemakkelijker en sneller. Hieronder zie je hoe de app in de praktijk werkt.

TouchSwitcher for Touch Bar

TouchSwitcher is gratis te downloaden via deze website. Heb je al een 2016 MacBook Pro, dan is het de moeite waard om het eens uit te proberen. Het enige storende is dat je de app af en toe opnieuw moet opstarten, omdat macOS inactieve apps op de Touch Bar na een tijdje sluit. Dat is een klein minpuntje.

Touch Bar

De Touch Bar is één van de grootste vernieuwingen op de nieuwe MacBook Pro. Deze oledbalk vervangt de functietoetsen met een langwerpig touchscreen. Hier vind je de mogelijkheden om bijvoorbeeld het volume aan te passen en helderheid in te stellen. De Touch Bar toont andere opties op basis van de apps die je opent. Zo toont de balk previews van geopende tabbladen in Safari. Ontwikkelaars halen er ook gekkigheid mee uit, zo wist één van hen de gameklassieker Doom werkend te krijgen op de balk.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu