TouchRetouch: magie op de iPhone?
Redactie

Meestal ben ik nogal kritisch ten opzichte van apps die beweren objecten of mensen te laten verdwijnen van een foto. Er zijn er al een heel wat die dit beweren goed te doen. Binnenkort komt er weer eentje bij, met name TouchRetouch van iPhotoMania.

TouchRetouch zou makkelijk te gebruiken zijn, volgens de ontwikkelaar. Je hoeft enkel een foto te maken of eentje te selecteren van de bibliotheek en vervolgens het ongewenste object te markeren met je vinger. Hierbij maak je gebruik van de Brush- of Lassotool van de applicatie. Tenslotte druk je simpelweg op de “go” knop en het object lijkt compleet verdwenen op de foto. Indien deze app echt werkt zoals men in onderstaande video beweert, lijkt me dit zeker aan te raden eens uit te proberen. TouchRetouch zal één van deze dagen in de AppStore te downloaden zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Swen

  Het ziet er idd zeker gelikt uit!
  En als het zo werkt als in het filmpje overweeg ik het wel om het te downloaden in installous!:P

  Bedankt voor het goede artikel TOP!

 • Beetje ongeloofwaardig. Die app kan toch niet vanzelf weten wat er ‘achter’ de mensen hoort?

 • hugo

  dat is dezelfde tool die in photoshop cs5 wordt gebruikt.
  werkt best leuk 🙂

 • Joris

  Content Aware Fill op de iPhone.. beetje overbodig lijkt me, maar wel tof. @serena: de app matcht met de omgeving rond het te verwijderen deel. Ook mogelijk in de nieuwe photoshop zoals hugo zegt.