Touché brengt de Touch Bar naar je oudere Mac

Rick van der Veer
21 november 2016, 18:59
2 min leestijd
Touché brengt de Touch Bar naar je oudere Mac

Wil je de nieuwe Touch Bar uitproberen zonder duizenden euro’s aan een nieuwe MacBook Pro uit te geven? Touché biedt je dezelfde mogelijkheden, maar dan gewoon op je scherm.

Lees verder na de advertentie.

Touch Bar op alle Macs met Touché

Touché laat hetzelfde zien als de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro, maar dan op je scherm. Door op een sneltoets te drukken verschijnt de Touch Bar onderin beeld, met alle contextgevoelige opties van de app die je momenteel open hebt. Deze sneltoets kun je bovendien zelf aanpassen, waarbij je ook snelkoppelingen kunt maken voor het nemen van screenshots.

Touché

Touché werkt met alle apps die ondersteuning hebben voor de Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro. Zowel apps van Apple zelf als apps van derde partijen laten hun sneltoetsen zien in Touché. Het grootste verschil met de MacBook Pro is natuurlijk dat Touché niet aanraakgevoelig is. Je zult alle opties aan moeten klikken met de muis.

De maker van Touché heeft de app ook voor ontwikkelaars gemaakt. Zonder een nieuwe MacBook Pro te kopen is het namelijk lastig om te testen of jouw app de Touch Bar goed ondersteunt. De applicatie biedt dezelfde mogelijkheden als de fysieke Touch Bar, wat hem perfect maakt om je apps op te testen.

Touch Bar Demo

Eerder verscheen er al een vergelijkbaar project op Github waarbij de Touch Bar ook werd gesimuleerd. Bij Touch Bar Demo is het zelfs mogelijk je iPad in te zetten als touchscreen bij je Mac, waardoor de Touch Bar toch aanraakgevoelig is. Hiervoor dien je een stappenplan te volgen dat niet bepaald gebruiksvriendelijk te noemen is. De iPad-app kan namelijk alleen worden geïnstalleerd door hem te sideloaden.

Mocht je dus geen behoefte hebben aan een nieuwe MacBook Pro, maar wel de Touch Bar willen? Dan is Touché op dit moment de meest uitgebreide en makkelijke optie. Wil je weten wat je zoal kan doen met de Touch Bar? In onderstaand overzicht vind je allerlei manieren waarop apps straks gebruik zullen maken van de Touch Bar.

Lees ook: 15 toffe dingen die je met de MacBook Pro Touch Bar kunt doen

Bron: LifeHacker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu