Top That Score: zenuwslopend puzzelspel
Wouter Nijsen

Top That Score is een simpel doch verslavend puzzelspel dat door het Nederlandse Steve Development is gemaakt. De game draait om zo veel mogelijk punten scoren door het maken van vormen met hoeken en lijnen.

Dit klinkt simpeler dan het daadwerkelijk is, want voor die punten moet je vormen, zoals een hoek of rechte lijn, om hun as draaien totdat je een sluitende verbinding hebt gemaakt. Dit kan een simpel vierkantje zijn met vier naar elkaar gerichte hoekjes, maar je verdient natuurlijk meer punten met het samenstellen van ingewikkelde vormen.

Terwijl je hiermee bezig bent, verschijnt er om de zoveel seconden een nieuwe blok op het raster. Dit gaat net zo lang door tot je hele veld is gevuld. Als je dat punt hebt bereikt, gaat er ook nog eens een teller lopen. Hierdoor voel je nog meer de druk om toch nog een paar vormen samen te stellen. Samengestelde vormen verdwijnen gelukkig wel, zodat er weer ruimte is voor nieuwe blokjes.

Om je te helpen zijn er ook blokjes die bepaalde krachten hebben. Zo geven rode blokjes je 5 extra seconden op de teller als je ze weet te combineren in een vorm. Grijze zijn echter weer een lastige toevoeging: deze zijn niet te draaien en kunnen dus enorm in de weg zitten. De versie met reclames is gratis, dus zeker de moeite waard om even uit te proberen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.