Zo mis je niets van de Top 2000 op je iPhone, Apple TV en Chromecast
Lars Paymans
NPO Radio 2

NPO Radio 2

Gratis

Onze score

8

De Serious Request-actie van 3FM loopt op zijn einde, maar er staat alweer een nieuw radio-evenement voor de deur. Tot het nieuwe jaar kun je naar klassiekers luisteren met de Top 2000.

Top 2000 app bij traditionele jaarafsluiter

Sinds 1999 hoort de Top 2000 bijna als traditie bij de afsluiting van het jaar. Op Radio 2 worden vanaf eerste kerstdag non-stop platen gedraaid tot oudjaarsdag overgaat in het nieuwe jaar. In de maanden in aanloop naar de Top 2000 konden mensen stemmen op hun favoriete nummers, waarna een lijst wordt opgesteld.

Top 2000 apps

Wil je niets van de Top 2000 missen, dan kun je natuurlijk gewoon de radio aanzetten, maar ben je onderweg of wil je tijdens het kerstdiner stiekem de lijst checken, dan is er altijd nog de officiële Top 2000-app. Bovendien kun je met deze app de livestream van de studio of alleen het geluid gemakkelijk naar een Apple TV sturen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download de Top 2000 app

De app van Radio 2 staat momenteel helemaal in het teken van de Top 2000. Je kunt er gemakkelijk live luisteren én meekijken via de webcam. Via het menu kun je echter direct naar de volledige lijst toe en kun je zien welk liedje er op welk tijdstip wordt gedraaid. Heel handig als je jouw favoriete nummer echt niet wil missen. Naast de lijst is het ook mogelijk om fragmenten van de Top 2000 A Gogo terug te kijken via de app.

Via App’je rechtsboven in het scherm, kun je een bericht, foto of audiobestandje naar de NPO Radio 2 studio verzenden. Wie weet kom je wel in de uitzending. De Radio 2-app laat je bovendien nummers direct toevoegen aan een van je Spotify afspeellijsten.

Zodra je begint met luisteren, kun je op het ‘Cast’ icoontje rechts onderin beeld tikken. Vervolgens heb je de keuze of je de audio (of video) naar een Apple TV stuurt me AirPlay, of met de Cast-functie naar een Chromecast of Chromecast Audio verzendt.

NPO Radio 2

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

4,8 (335 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.