Mis niets van de Top 2000 met deze apps
Rutger Otto

Het Glazen Huis van 3FM is alweer open, maar er staat alweer een nieuw radio-evenement voor de deur. Tot het nieuwe jaar kun je naar klassiekers luisteren met de Top 2000.

Top 2000 apps

Sinds 1999 hoort de Top 2000 bijna als traditie bij de afsluiting van het jaar. Op Radio 2 worden vanaf eerste kerstdag 12 uur ’s middags nonstop platen gedraaid tot oudjaarsdag overgaat in het nieuwe jaar. In de maanden in aanloop naar de Top 2000 kunnen mensen stemmen op hun favoriete nummers, waarna een lijst wordt opgesteld.

Wil je niets van de Top 2000 missen, dan kun je natuurlijk gewoon de radio aanzetten, maar ben je onderweg of wil je tijdens het kerstdiner stiekem de lijst checken, dan zijn er altijd oplossingen in de vorm van apps.

NPO Radio 2 (AppStore Link) NPO Radio 2
Ontwikkelaar: Stichting Nederlandse Publieke Omroep
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

De app van Radio 2 staat momenteel helemaal in het teken van de Top 2000. Je kunt er gemakkelijk live luisteren én meekijken via de webcam. Via het menu kun je echter direct naar de volledige lijst toe en kun je zien welk liedje er op welk tijdstip wordt gedraaid. Heel handig als je jouw favoriete nummer echt niet wil missen. Naast de lijst is het ook mogelijk om fragmenten van de Top 2000 A Gogo terug te kijken via de app. Via App’je rechtsboven in het scherm, kun je een bericht, foto of audiobestandje naar de NPO Radio 2 studio verzenden. Wie weet kom je wel in de uitzending…

Op het algemene scherm van de app vind je overigens nog nieuws. Als je daarop tikt, word je naar de mobiele site van Radio 2 geloodst. Ook is het wel jammer dat de app niet is geoptimaliseerd voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus, waardoor het wat opgeblazen oogt.

TOP2000 (AppStore Link) TOP2000
Ontwikkelaar: theapptheweb
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Naast de app van Radio 2 kun je ook deze Top 2000 app raadplegen. Deze biedt je niks meer dan een simpele lijst waarvan je de nummers per honderd kan bekijken. Daarbij ontbreken ongeveer de liedjes van positie 1900 tot 2000, dus in het begin zal de app niet handig zijn. Wel handig is dat je op artiest kunt zoeken, de nummers die daarvan gespeeld worden, krijg je in beeld te zien met het uur waarin ze langskomen.

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.