Nieuwe Tony Hawk iOS game in de maak
Wouter Nijsen

Er is een nieuwe Tony Hawk-game in de maak die exclusief op alle mobiele apparaten uitkomt. Dat laat de wereldberoemde skater weten in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

→ Vind nog meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!

Hawk laat met zijn woorden doorschemeren dat de nieuwe Tony Hawk-game naar iOS komt. De verwachting is dat er zowel een versie voor de iPhone als voor de iPad komt. Eén ding staat hoe dan ook vast: de skater zal zelf de hoofdrol spelen in de nieuwe skateboardgame.

Een paar dagen geleden werd bekend dat een studio volop werkt aan een nieuw spel met de legendarische skater in de hoofdrol. Nu is dus duidelijk het het niet om een deel voor de consoles of de PC wordt, zoals voorgaande titels.

Tony Hawk iOS game heeft swipecontrols

g214387_u60726_tony-hawkTegenover Bloomberg laat Hawk weten enthousiast te zijn over de nieuwe mobiele game. Hij ziet hier genoeg mogelijkheden voor zijn jaren lopende franchise. “We hebben nog nooit onze game op die manier uitgebracht, dus het is wel spannend om het te doen”, vertelt de skateboarder.

Met deze uitspraak verklapt Hawk dat het waarschijnlijk niet zal gaan om een mobiele remake van Tony Hawk’s Pro Skater 2, waarover de laatste tijd veel geruchten de ronde doen. Het moet dus gaan om een compleet nieuw deel in de bekendste skateboard franchise ter wereld.

Wanneer de nieuwe mobiele game uit moet komen, is nog onbekend. Verwacht wordt dat we één dezer maanden met de nieuwe Tony Hawk aan de slag kunnen. De speler moet de game in ieder geval besturen met behulp van veegbewegingen, verklapt Hawk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.