Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

3 dingen die je moet weten over het nieuwe TomTom GO Mobile

Wouter Nijsen
11 februari 2016, 19:12
2 min leestijd
3 dingen die je moet weten over het nieuwe TomTom GO Mobile
TomTom GO Navigation - GPS

TomTom GO Navigation - GPS

Gratis

Reviewscore

8,5

TomTom heeft een nieuwe navigatie-app uitgebracht in de App Store. In dit artikel zetten we uiteen wat je over GO Mobile moet weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Elke maand 75 kilometer gratis

Waar eerdere navigatie-apps van TomTom voor een flink bedrag in de App Store stonden, is dat met TomTom GO Mobile anders. Deze nieuwe iOS-app is namelijk gratis te downloaden en gebruiken. Er zit wel een klein minpuntje aan, omdat je ‘maar’ 75 kilometer per maand gratis kunt navigeren. Heb je meer kilometers nodig, dan dien je alsnog te betalen. Voor gebruikers die veel autorijden is dat wellicht geen probleem, zeker omdat de app zo fijn in gebruik is.

2. Offline navigeren

Wanneer je TomTom GO Mobile opstart, wordt al meteen duidelijk dat je geen internetverbinding nodig hebt om de app te gebruiken. De app bevat offline kaarten voor de Benelux, maar ook voor de rest van Europa en andere werelddelen. De kaarten dien je logischerwijs vooraf te downloaden. Zorg wel dat hiervoor genoeg opslagruimte op je iPhone vrij is. De kaart voor de Benelux is bijvoorbeeld al 440MB groot en wil je navigeren in Duitsland en Oosterrijk, dan ben je meer dan een gigabyte kwijt.

3. Andere features

TomTom GO Mobile is voorzien van tal van handige functies. Zo toont de navigatie-app ‘Nuttige Plaatsen’, waar je bijvoorbeeld benzinestations of hotels vindt. Ook zit er een slimme zoekfunctie ingebouwd, die al naar plekken zoekt voordat je klaar bent met typen. Ook kun je snel je favoriete bestemmingen selecteren, rijstrookaanwijzingen opvragen of meldingen krijgen van flitspalen. TomTom GO Mobile heeft dus eigenlijk alle features die je van een goede navigatie-app zou verwachten.

TomTom GO Mobile downloaden

Als gezegd is TomTom GO Mobile gratis te vinden in de App Store. Via onderstaande link kun je de app downloaden. Zorg wel dat je beschikt over minstens 113MB aan vrije opslagruimte en iOS 9 of nieuwer.

Download TomTom GO Mobile in de App Store (gratis)

TomTom GO Navigation - GPS

TomTom

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen