TomTom afgetroefd: Navigon eerder te krijgen in de App Store
Redactie

TomTom zal niet de eerste officiele navigatiesoftware in de App Store worden. Navigon heeft vandaag in een persbericht vermeld dat ze hun turn-by-turn navigatiesoftware aan het einde van de maand gaan uitbrengen in de App Store.

TomTom had gisteren het voorrecht om hun applicatie te mogen laten zien in de keynote van Apple, maar zij zullen dus niet als eerst in de App Store verschijnen.

De software van Navigon is in grote lijnen gelijk aan die van TomTom. De grote verschillen zijn te vinden in het uiterlijk van de applicatie. De kaarten van Navigon zijn gedetailleerder dan die van TomTom. Zoals te zien is op een screenshot van de applicatie, worden afslagen en viaducten heel duidelijk getoond. Het is nog afwachten wat de prijs wordt, hierover rept Navigon geen woord. Wij raden aan om af te wachten tot er meerdere iPhone turn-by-turn navigatie alternatieven in de App Store verschijnen voor over te gaan tot aanschaffen. Op deze manier kan er eerst vergeleken worden en misschien dat het zelfs de (waarschijnlijk hoge) prijs doet dalen.

Naar alle verwachting is de App vanaf einde deze maand te downloaden, een exacte datum kan helaas niet worden vermeld, dit is afhankelijk van hoelang Apple doet over het goedkeuren en het in de App Store laten verschijnen van deze app.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.