Originele Tomb Raider nu beschikbaar in de App Store

Ruim 17 jaar nadat Tomb Raider verscheen op de PlayStation is de avonturengame nu ook speelbaar op de iPhone en iPad. Square Enix heeft de game ter beschikking gesteld in de App Store voor 89 cent.

Tomb RaiderIn 1996 maakten we voor het eerst kennis met de stoere Lara Croft en het is bijzonder om de stoere dame terug te zien op het scherm van onze iPhone. Wel moet gezegd worden dat de game behoorlijk gedateerd aanvoelt.

Grafisch heeft Tomb Raider de tand des tijds slecht doorstaan, met vage textures en blokkerige personages. De besturing kost echter meer tijd om aan te wennen: zo beweeg je Lara met de knoppen aan de linkerkant, maar kun je alleen draaien als je stilstaat. De toetsen aan de rechterkant gebruik je om al rennend bochten te maken. De klassieke besturing lijkt wel alsof je geen mens, maar een tank de juiste richting op moet krijgen.

De Tomb Raider-game voor iOS bevat ook de twee extra hoofdstukken die waren toegevoegd aan de heruitgave van het spel in 1998. In totaal moet het avonturenspel daarmee garantstaan voor 15 uur aan gameplay.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

http://www.youtube.com/watch?v=EVjJppbUElM

Tomb Raider I

SQUARE ENIX INC

9 (10 reviews)
€ 1,99 via App Store

Tomb Raider I
Tomb Raider I
Tomb Raider I
Tomb Raider I
Tomb Raider I

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.