4 toffe toetsenbord-apps voor je iPhone

Rutger Otto
10 augustus 2015, 17:15
2 min leestijd
4 toffe toetsenbord-apps voor je iPhone

Na de release van iOS 8 maakten we al een lijstje met maffe toetsenbord-apps voor iOS. Bijna een jaar verder is het aanbod gegroeid, met gekke én handige typ-apps. We lichten er een paar (nieuwe) voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

Emojiyo - Emoji Search and Theme Keyboard

Chappy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een toetsenbord die een echte emoji-gebruiker niet mag missen. Met deze app kun je de smileys van je iPhone bijvoorbeeld op een andere volgorde zeggen of je kunt pakketten downloaden. Zo vind je in het ‘Party’-pakket alleen de emoji die met feestjes te maken hebben. Handig, want dan staan ze direct bij elkaar. Ook kun je combo’s maken, zodat je met één druk op de knop een reeks aan emoji in een tekstregel zet.

Bekijk ook: de 6 gekste iOS-toetsenborden

HangKeys — Hangman for Message apps!

Maxime Defauw

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een toetsenbord voor fans van galgje. Met HangKeys kun je in elk gewenste chat-app galgje spelen. Je verzint een woord en stuurt een lege galg naar je vrienden met streepjes waar de letters van een woord moet komen. Zij sturen jou een letter, die je vervolgens invoert. Bij een foute letter, komen ze onder de galg te staan, die dan wordt uitgebouwd tot er een poppetje hangt. Behalve als het woord geraden wordt natuurlijk. Het toetsenbord zelf is Engels, maar je kunt gerust Nederlandse woorden invoeren.


OftenType zorgt dat je geen tijd meer verspilt met typen op je iPhone. In dit toetsenbord kun je woorden of zinnen zetten die je regelmatig gebruikt. Bijvoorbeeld het adres van je kantoor of je e-mail-adres. Moet je die een keer naar iemand toe sturen, dan doe je dat dankzij OftenType met één druk op de knop. Handig.

Themeboard

Taphive GmbH

Gratis via App Store

Toetsenborden saai? Met Themeboard niet meer. Met de app krijg je niet per se nieuwe functies, maar kun je wel het uiterlijk van je iOS-toetsenbord aanpassen. De app laat je verschillende toetsenbord-thema’s doorbladeren en opzoeken. Je kunt zoeken op gratis en betaald of je bekijkt toetsenborden van designers. Overigens zijn er van dit soort apps veel in de App Store te vinden, maar Themeboard is één van de betere.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu