Kinderen ontdekken de natuur in App van de Week Toca Nature

Rutger Otto
8 mei 2015, 10:32
1 min leestijd
Kinderen ontdekken de natuur in App van de Week Toca Nature
Toca Nature

Toca Nature

€ 4,99

Reviewscore

8

Eén van de Toca Boca-games is dit keer de gratis App van de Week in de App Store. Kinderen kunnen op kalme en spelende wijze met de vriendelijke natuurwereld aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Ontdekken met Toca Nature

Toca Nature was één van de beste apps van 2014, gekozen door Apple. De app is bedoeld voor kinderen, maar voor iedereen leuk om te proberen. Spelers krijgen een vierkant stuk land te zien en jij bent als een soort god-figuur bezig om de grond naar jouw smaak te vormen.

toca nature k

Dat gaat super gemakkelijk. Zonder tekst, alles wordt met plaatjes uitgelegd. Spelenderwijs kom je erachter hoe alles werkt, fouten maken kan niet. Onderin beeld staan vijf blokken, waarmee je bijvoorbeeld rivieren uit kan graven of bergen kan scheppen. Dat doe je door met je vinger over het scherm te vegen.

Hetzelfde geldt voor bossen. Grappig is dat elk stukje bebossing eigen beesten heeft. Voor je het weet lopen er beren, konijnen of vossen over het land. Met het loep-icoon kun je jouw wereld van dichtbij bekijken en bijvoorbeeld besjes plukken. Die kun je dan weer aan beren voeren, waardoor ze groeien.

Kalm en speels

Het meest in het oog springend is de visuele stijl van de app. Het ziet er dankzij de pastelkleuren en strakke vormen kindvriendelijk en cartoony uit. Ook de belichting is prachtig, dankzij het systeem waarmee dag en nacht aan de wereld voorbij trekt.

Dankzij de kalmte die in de wereld heerst en de aangename klanken kun je rustig ontdekken. Begin met een leeg canvas, eindig met een bomvolle natuur.

Toca Nature downloaden

Toca Nature is tot volgende week donderdagavond gratis te downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Ook is 72,2MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Toca Nature

Toca Boca AB

€ 4,99 via App Store

Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Toca Nature
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu