De 5 beste iOS-apps die jouw nachtrust verbeteren

Redactie
6 april 2016, 19:55
4 min leestijd
De 5 beste iOS-apps die jouw nachtrust verbeteren

Met Night Shift moet het al een stuk beter gesteld zijn met je nachtrust. Er zijn echter ook veel verschillende slaap-apps beschikbaar die je slaapkwaliteit verbeteren. We hebben de vijf beste apps op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

1. Sleep Cycle

Sleep Cycle is verreweg de populairste iOS-app als het aankomt op beter slapen. De slaap-app houdt je slaapcyclus bij en maakt je vervolgens wakker als je in een lichte slaap zit. Hierdoor word je uitgerust wakker en ben je klaar voor de dag. Verder maakt Sleep Cycle een analyse van je slaapgedrag, door een geluidsopname te maken en de bewegingen die je in je slaap maakt te meten. De resultaten worden getoond als statistieken en grafieken, waardoor afwijkingen meteen duidelijk zijn.

De premiumversie van de app bevat verschillende extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld het maken van aantekeningen om beïnvloedende factoren te onderscheiden, zoals het drinken van koffie of te veel eten. Ook krijg je meer inzicht in het effect dat het weer heeft op jouw slaapgedrag, en kun je tips aanvragen om beter te slapen. Sleep Cycle is gratis te downloaden, al kosten de premiumfuncties wel 1,99 euro per maand.

Sleep Cycle - Sleep Tracker

Sleep Cycle AB

Gratis via App Store

2. Sleepfulness

Mindfulness is één van de nieuwste trends en de app Sleepfulness speelt daar handig op in. Sleepfulness bevat kalmerende muziek die je niet alleen beter laat slapen, maar ook de kwaliteit van je nachtrust verbetert. Overdag kom je tot rust met de verschillende mindfulnessoefeningen in de app. Er zijn vier verschillende tijdzones: opstaan, overdag, bedtijd en niet kunnen slapen. Per zone krijg je andere muziek te horen.

De gratis versie van de app bevat tien liedjes uit de vier verschillende categorieën. De app geeft je daarbij instructies om zo goed mogelijk tot rust te komen. Als je meer wilt luisteren, dan kun je voor 2,99 euro een uitbreiding kopen of voor 9,99 euro alle muziek en tips downloaden. Sleepfulness is verder rustig vormgegeven,met een heldere navigatie en duidelijke instructies.

Sleepfulness

Mindfulness Everywhere

Gratis via App Store

3. Sleep Better

Deze slaap-app van Runtastic heeft iets weg van Sleep Cycle. Je krijgt meer inzicht in je slaappatroon, doordat de app je slaappatroon registreert en je beweging gedurende de nacht bijhoudt. De app heeft alleen meer mogelijkheden om externe factoren in te voeren, die je slaap kunnen beïnvloeden. Zo is het mogelijk om aan te geven of je gedurende de dag veel stress had, of je wel of niet in je eigen bed slaapt en of je alcohol gedronken hebt. Met handige icoontjes voer je deze informatie lekker snel in.

Verder heeft de app ook een slimme wekker, die je wakker maakt op het gunstigste moment wakker maakt. De wekker houdt rekening met de tijd waarop jij wakker moet worden en kijkt hoe diep je in slaap bent. Met een in-app aankoop van 1,99  euro krijg je meer meer inzichten in jouw slaapgedrag. De gratis versie voldoet echter prima.

Sleep Better: Sleep Cycle App

runtastic

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Gratis Slaapgeluiden

Gratis Slaapgeluiden heeft tien categorieën met opnames van over de hele wereld. Zo kun je luisteren naar de zachte regen van het regenwoud, of de krekels in Zuid-Afrika. Het luisteren naar de slaapgeluiden helpt je niet alleen makkelijker en beter in slaap te vallen, het verbetert ook je nachtrust en zorgt voor een uitgerust gevoel. De app is niet alleen fijn als je beter wilt slapen, maar helpt ook als je overdag in een stressvolle situatie terecht komt. Het luisteren van kalmerende geluiden heeft een ontspannend effect.

Gratis Slaapgeluiden bevat daarnaast allerlei handige extra’s. Zo kun je een timer instellen waarmee het geluid steeds zachter wordt, of kun je de Muziek-app gebruiken om de geluiden af te spelen, te mixen en samen te stellen. Bovendien is de app bij uitstek geschikt voor nachtelijk gebruik. De interface straalt geen koud licht uit, maar heeft een zachte oranje gloed.

Rustgevende slaapgeluiden

Phase4 Mobile

Gratis via App Store

5. SnurkLab

Tot slot een app voor snurkers onder ons: SnurkLab. Vermoed jij dat je snurkt, of weet je het eigenlijk wel zeker, dan is SnurkLab een handige applicatie. De app helpt je om het snurken zelf en de invloed dat het heeft op je slaapgedrag te verminderen. Zo kun je korte geluidsfragmenten van het gesnurk opnemen, waarna SnurkLab onder meer analyseert hoe hard je snurkt. Ook wordt er een snurkscore berekend.

In de premiumversie krijg je  informatie om het snurken te verminderen en kun je meten of deze remedies daadwerkelijk een effect hebben. Ook kun je zien of factoren als alcohol of stress invloed uitoefenen op de mate van gesnurk. De betaalde versie is verkrijgbaar voor 6,99 euro.

SnurkLab (SnoreLab)

Reviva Softworks Ltd

Gratis via App Store

Welke app helpt jou beter te slapen? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu