Tinyclouds: deze weer-app brengt de weersverwachting tot leven

Lars Paijmans
21 mei 2018, 13:12
2 min leestijd
Tinyclouds: deze weer-app brengt de weersverwachting tot leven
Tinyclouds Weather

Tinyclouds Weather

Gratis

Reviewscore

8

Weer-apps zijn er in alle soorten en maten, maar Tinyclouds weet zich door het frisse ontwerp en handige functies toch te onderscheiden van de rest. Is dit jouw nieuwe favoriete weer-app?

Lees verder na de advertentie.

Tinyclouds: een nieuwe originele weer-app

Tinyclouds is in essentie een hele simpele weer-app voor één euro. De app toont de actuele weersverwachting, geeft een voorspelling voor de rest van de dag en voor de rest van de week. Wat Tinyclouds onderscheidt van de handenvol aan concurrerende weer-apps is het originele ontwerp. Het eerste wat je ziet als je de app opent is een 3D animatie van een stad, die zich continu aanpast aan het weer.

Tinyclouds

Zo zie je dikke wolken over de stad trekken als er in het echt ook bewolking op komst is, zijn de straten wit van de sneeuw als het buiten sneeuwt enzovoorts. In plaats van naar een cijfertje te kijken, kun je met Tinyclouds in een blik op deze digitale stad zien wat het weer is en wordt. De app past zich aan op je locatie, en je kunt ook meerdere locaties toevoegen om snel te schakelen tussen verschillende weersvoorspellingen.

Deze cartooneske stad vult het overgrote deel van je scherm, een klein balkje onderin beeld laat je locatie zien en de temperatuur. Veeg deze omhoog voor een uitgebreider weersoverzicht. Tinyclouds haalt alle weer-info uit Dark Sky, een dienst die al jaren als een van de meest betrouwbare bronnen als het op weerinfo aankomt wordt gezien.

Leuk om naar te kijken

Als je op zoek bent naar een weer-app met uitgebreide statistieken en een groot aanbod aan functies, dan zijn er betere alternatieven in de App Store te vinden. Tinyclouds wil het vooral leuk maken om naar het weer te kijken, iets waar de app dankzij de kleurrijke stad in slaagt.

Het is jammer dat deze stad altijd hetzelfde is, en er dus ook grote wolkenkrabbers op je scherm verschijnen als je in een klein dorp woont. Toch kunnen we Tinyclouds aan iedereen aanraden die weer eens iets anders wil dan droge cijfers en statistieken over het weer. Naast de iPhone- en iPad-versie komt er spoedig ook een Mac-app uit.

Op zoek naar meer toffe weer-apps voor je iPhone en iPad? Check dan onze lijst met beste weer-apps.

Tinyclouds Weather

Mikel Steffen

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu